Balta vrajitoarelor din padurea Boldu – Creteasca: locul unde a fost ucis si decapitat Vlad Tepes

Padurea Boldu- Creteasca de langa Bucuresti, pe partea stanga a soselei Bucuresti – Stefanesti la nr 97, se afla baza hipica si de cascadorie Dracula condusa de Stefan Brandes ultimul descendent al draculestilor de Sintesti.In spatele acestei baze , la 100 de m incepe padurea Boldu, in mijlocul ei, ascunsa de oameni si ocolita de animale, este balta vrajitoarelor. Ea atinge 2 – 300 de m patrati. Nu seaca niciodata si nu poate fi astupata(!!). Oamenii au incercat de nenumarate ori sa o astupe cu resturi de la santiere si daramaturi.

Sute de tone de moloz au fost inghitite de balta aparent minuscula, de parca sub ea s – ar afla un sorb urias.

Pana la 1955, pe locul unde se presupune ca a fost ucis si decapitat Vlad Tepes,fusese un monument sculptural care reprezenta Ordinul Dragonului.Ridicat prin subscriptie publica de N.Iorga,monumentul evoca celebra distinctie militara acordata de dieta maghiara tatalui lui Vlad Tepes ptr merite deosebite in lupta cu turci. de aici, prin distorsiune fonetica i s-a data cestuia porecla de Dracula. Dupa 1955, monumantul a disparut fara urma,padurea si blta au continuat sa – i sperie pe oameni, prin fenomenele ciudate de aici. Intr – o noapte in 1970,vara, povestesc oamenii, pe malul baltii intr -o masina, doi tineri faceau dragoste. La un moment dat, din padure au aparut 8 indivizi cu bate care au incercat sa sparga geamurile. Intentia lor era de a o viola pe fata. Atunci balta s-a despicat in 2 si din ea a iesit un batran  cu barba si plete albe imbracat in negru, cu un toiag, care le-a spus sa plece.Deoarece acestia nu se miscau a indreptata toiagul spre ei din care  au iesit  flacari si fum. Agresorii au rupt-o la fuga facandu-si semnul crucii,batranul a disparut. O forta nevayuta goneste animalele din padure:Pe 30 iuli.1990,la 10 dimineata toate animalele si pasarile din padure iepuri, fazani, caprioareau iesit ingrozite la liyiera, nerevenind decat a 2 zi.Catalin manca, 14 ani din voluntari,povesteste ca in urma cu 1 an, ducandu -se cu vaca la Balta Vrajitoarelor, a patit acelasi lucru.

Animalul s-a aplecat sa bea apa si o racoare ciudata l-a umplut de groaza.

Vaca si cativa cai care erau in apropiere au luat-o la fuga spre marginea padurii. (pai de ce ducea vaca in padure daca stia ca e locul blestemat!)o alta enigma sunt disparitiile misterioase,nu cu mult timp in urma, Mioara Stan (44 ani) a facut imprudent sa merg cu caprele la pascut in padure.Era ziua, cand o ceata neagra (!!) s-a  lasat pe neasteptate si femeia n-amai vazut nimic.Nu stie cat a durat ceata dar cand s-a ridicat ea era in cu totul alta parte iar caprele nicaieri. Nu le-a gasit nici pana azi. Anul trecut in iunie ,una din cele mai tinere cascadoare de la Dracula s-a dus cu poneiul in padure. la un moment dat calutul a devenit atat de agitat in cat fata a descalecat si  dat jos saua. Simtindu – se liber, poneiul  rupt-o la fuga in directia baltii. De atunci nu a mai fost vazut.

Toate acestea nu si – au gasit pana acum o explicatie stiintifica.

Batranii povestesc ca pe vremuri raufactorii erau trasi in teapa. Legenda mai spune ca dupa 3 zile, erau vazuti in carne si oase in preajma locului unde murisera. azi, asemenea lucruri nu se mai intampla, in schimb,sunete sinistre vin dinspre balta, vanturi iscate din senin si fulgere silentioase.Nu exista nici o regula fixa a acestor manifestari,si nu a fost sesizata nici o periodicitate a lor. Doar cainii beau apa din balta, iar de intrat nu intra nimeni.O singura data Stefan Brandes a reusit sa o traverseze calaredar atunci avea la el sabia si medalionul de aur gasite in zidul casei lui Vlad Dracul in Sighisoara.Dupa ce Stefan si-a dat jos medalionul si a lasat sabia din mana, calul a refuzat sa mai intre in balta.

1 Comentariu
  1. mama omidee 8 ani în urmă

    In aceasta balta se afla o poarta catre lumea de dincolo. Nu poate trece nici un om prin ea decat daca indeplineste aceste 2 conditii: Doar 2 oameni din Bucuresti pot trece prin aceasta poarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont