Un medic si un student la Facultatea de Automatica si Calculatoare au dezvoltat cea mai complexa aplicatie online de programari la servicii medicale si rezervari de medicamente, cu acoperire nationala: ConsultaDoctor.ro va fi lansata pentru publicul larg pe data de 15 noiembrie, intre timp fiind disponibila furnizorilor de servicii medicale pentru a se inscrie si a-si realiza descrierea serviciilor.

“Ideea a aparut in urma cu doi ani, din activitatea practica de zi cu zi la clinica medicala pe care o coordonez: ne gandeam cum am putea simplifica sistemul de programari in aceasta era a internetului. Timp de un an am conturat proiectul pentru a-i da o directie, dar totul a crescut ca anvergura, astfel incat am ajuns la un intreg sistem national`, povesteste dr. Mario Grigorascu, director general ConsultaDoctor.ro.

ConsultaDoctor.ro este o aplicatie online prin care pacienti de oriunde din tara se pot programa la consultatii in orice oras, la orice medic specialist – dermatolog, oftalmolog, cardiolog, pediatru, stomatolog, logoped, psiholog, pentru tratamente de medicina alternativa sau pentru terapii complementare (homeopatie, fitoterapie, masaj, kinetoterapie), precum si pentru efectuarea investigatiilor medicale (ecografii, tomografii, analize de laborator). De asemenea, prin ConsultaDoctor.ro, pacientii pot rezerva medicamente la farmacia pe care o doresc din aplicatie si le pot ridica in urmatoarele 2 zile.

“Pentru dezvoltarea aplicatiei software am avut nevoie de o echipa de 3 programatori care au lucrat 10 luni sub indrumarea unui student genial de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, care a devenit asociatul meu in acest proiect- Gabriel Brosteanu. Platforma pe care au dezvoltat-o este, din cate stim, cea mai moderna si completa aplicatie de profil la nivel mondial`, a precizat Mario Grigorascu.

Lista serviciilor si specializarilor medicale la care pacientii se pot programa prin intermediul ConsultaDoctor.ro are peste 200 de pozitii, aplicatia cuprinzand atat servicii medicale decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si cu plata integrala.

“Aplicatia suporta un numar nelimitat de furnizori de servicii medicale sau conexe (logopedie, wellness, kinetoterapie, psihologie, optometrie), iar numarul de programari care pot fi inregistrate in aplicatie este practic nelimitat. Simultan se pot programa peste 10.000 pacienti. In plus, aplicatia pastreaza multe date: fisa medicala a pacientului vizibila atat pentru medic, cat si pentru pacient, istoricul programarilor facute`, a mai spus Gabriel Brosteanu, IT Managerul proiectului.

Sistemul este simplu: un pacient cauta in aplicatie medicii cu o anumita specializare medicala (sau anumite tipuri de analize, de exemplu), iar aplicatia genereaza raspunsul cautarii- lista de medici cu specializarea cautata, cu prezentarile lor, topuri de proximitate. Astfel, pacientul poate alege cel mai apropiat cabinet medical sau doctorul cu cea mai convingatoare prezentare, apoi vizualizeaza direct in agenda online a medicului respectiv care sunt intervalele disponibile, la care dintre locatii- pentru medicii care deservesc mai multe clinici- si se programeaza online direct in ziua si la ora cea mai convenabila.

Medicul, la randul sau, isi poate vedea in timp real agenda de programari de pe telefonul mobil, tableta PC sau orice calculator legat la internet.

Aplicatia are si o serie de alte functionalitati, gen programari `Ultimul minut` (urmatoarele 48 de ore) si oferte speciale pentru orice categorie de servicii medicale.

Utilizarea aplicatiei este gratuita pentru pacienti, acestia achitand la cabinetul medical doar produsele si serviciile medicale care nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

De asemenea, aplicatia este gratuita pentru medicii de familie. Ceilalti prestatori de servicii medicale achita catre ConsultaDoctor.ro doar un comision aplicat la valoarea consultatiilor (investigatiilor medicale) efectiv realizate.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont