Daca vine weekend-ul si nu prea ai inspiratie incotro sa o iei, iti propun o escapada la Palatul Mogosoaia, aflat la 10 km de Bucuresti. Eu am testat locatia si mi-a placut.

Cum se ajunge? Mie mi s-a parut destul de simplu. Poti merge pana la Piata Chibrit, care se afla la statia de metrou 1 mai, si de acolo iei un maxi-taxi pana la comuna cu numele omonim.

Poti ruga soferul sa te lase chiar in dreptul stradutei care duce spre palat. Biletul de maxi – taxi costa circa 3 lei.

Palatul Mogosoaia este construit in stil brancovenesc, cuprinzand o serie de incaperi care poarta diferite denumiri, in functie de obiectele si mobilierul expuse acolo. Vei intalni astfel sala italiana, franceza, sala sfatului domnesc, sala scoartelor sau sala hartilor. Complexul monumental istoric, cultural, turistic şi de agrement de la Mogoşoaia reprezintă unul dintre cele mai căutate şi atractive locuri datorită valorosului patrimoniu arhitectural situat într-un cadru natural pitoresc în imediata apropiere a Municipiului Bucureşti.

In general sunt expuse tablouri ale unor anonimi, covoare, mobilier vechi, sfesnice, documente sau gravuri.

Palatul – înălţat în septembrie 1702 de către Constantin Brâncoveanu pentru al doilea fiu al său, Ştefan.
În prezent palatul adăposteşte Muzeul Tradiţiei Aulice [înfiinţat în anul 2000] şi anume donaţia Liana şi Dan Nasta, o colecţie de artă comparată însumând circa 300 de piese.
În sălile parterului şi în anexe sunt prezentate anual aproximativ 10 expoziţii temporare, eseu sau artă contemporană.
Curtea Domnească de la Mogoşoaia a fost atestată la sfârşitul secolului XVII, construcţia finalizându-se la începutul secolului XVIII.

O vizita la Palatul Mogosoaia Daca nu esti un impatimit al istoriei si nu crezi ca te va multumi numai muzeul, poti sa vizitezi imprejurimile care sunt superbe. Un popas pe malul lacului Mogosoaia va fi unul de neuitat.

In jur gasesti verdeata cat vezi cu ochii, aer curat si mai presus de orice – multa liniste.

Eu am vizitat palatul intr-o vineri, si nu am gasit un ghid. Din cate am inteles, acesta ar fi disponibil in special pentru turistii straini. Oricum, te poti plimba linistit prin palat cu prietenii, iar pentru informatii poti consulta placutele care se afla la intrarea in salile respective.

O vizita la Palatul MogosoaiaUn element inedit: vei realiza ca te intorci exact in acelasi loc din care ai plecat, deoarece palatul are o structura interioara circulara.

La iesirea din palat e pus la dispozitia vizitatorilor un caiet in care poti nota impresii, multumiri sau nemultumiri, ce te-a impresionat in mod special sau poti pur si simplu sa-ti notezi numele pentru a arata ca ai trecut pe acolo.

Informații palat: +40786 705 985

Program Palatul Mogosoaia 2018:

Palatul este deschis în fiecare zi, de marți până duminică

perioada:
1 mai – 31 octombrie orele: 10:00 – 18:00
1 noiembrie – 30 aprilie orele: 09:00 – 17:00

Tarife Mogosoaia 2018:

Taxă parcare: 2 lei/zi/autovehicul
Taxă ghidaj( limba română, engleză și franceză): 6 lei/zi/vizitator
Taxă pentru realizarea de fotografii în interiorul Palatului Brâncovenesc: 15 lei/zi/ turist
Taxă pentru realizare de fotografii profesionale cu caracter familial: 110 lei/zi
Taxă filmare/ fotografiere profesionistă în interiorul Palatului Brâncovenesc: 40 lei/mp/oră
Taxă pentru realizare filme scurt sau lung metraj: 1.470 lei/zi
Taxă pentru realizare videoclipuri și spoturi cu caracter publicitar: 1.890 lei/zi ( sunt exceptate de la plata taxei filmele documentare și filmele studențești)
Taxă pentru utilizarea temporară a locurilor publice pentru spectacole în aer liber, festivaluri etc : 1890 lei/zi

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont