Eliminaţi diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi – ‘Primiţi cu 17% mai puţin decât vi se datorează? Femeile din Europa sunt afectate de acest aspect în fiecare zi, deoarece se confruntă cu discriminarea şi inegalităţile continue de pe piaţa muncii.

Determinanţii câştigurilor salariale şi discriminarea salarială între bărbaţi şi femei au fost şi rămân subiecte de dezbateri aprinse şi controversate în studiul pieţei muncii.
Numeroase studii şi analize empirice robust argumentate evidenţiază faptul că, chiar în situaţia unei pieţe a muncii mature, caracteristică ţărilor dezvoltate economic, indivizi similari din punctul de vedere al pieţei muncii pot fi plătiţi diferit datorită unor motive care nu au legătură cu compensaţii acordate pentru condiţii de muncă diferite.

Remunerarea egală pentru o muncă de valoare egală reprezintă unul din principiile fundamentale ale Uniunii Europene. Înscris în Tratatul de la Roma din 1957, acesta a făcut obiectul unei
directive în 1975 care interzice orice discriminare referitoare la toate aspectele privind remunerarea femeilor şi a bărbaţilor pentru aceeaşi muncă prestată sau pentru o muncă de aceeaşi valoare.

Uniunea Europeană continuă să depună eforturi în vederea reducerii diferenţelor nejustificate de remunerare între femei şi bărbaţi. Acesta reprezintă unul din obiectivele cheie ale Foii de
parcurs pentru egalitate între femei şi bărbaţi 2006-2010.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont