Unele universităţi risca să aibă amfiteatrele goale şi universităţile au organizat o a doua sesiune de admitere în speranţa că vor exista suficiente solicitări pentru a acoperi locurile disponibile.

Peste 20.000 de candidaţi şi-au depus dosarele în sesiunea din iulie, pentru admiterea la studii universitare de licenţă, cu o medie de 4 candidați pe locurile de la buget. Luni a început şi sesiunea de toamnă. Universitatea din Bucureşti, de exemplu, pune de data aceasta la dispoziţie candidaţilor 413 locuri la buget şi peste 1200 de locuri cu taxă.

Elevii din Gorj, Suceava, Constanţa, Vaslui şi Bihor au reuşit cele mai bune rezultate la bacalaureat în sesiunea din august. La polul opus sunt judeţele Ialomiţa, Covasna, Caraş Severin şi Galaţi, dar şi municipiul Bucureşti. Promovabilitatea la nivel naţional a fost de 24,27%, arată Ministerul Educaţiei. Cei care au promovat examenul mai au timp până pe 10 septembrie să se înscrie la una dintre facultăţi.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont