Facultatea de Limbi si Literaturi Straine: facultatea ofera trei domenii de studii de licenta diferite; este vorba despre Limba si literatura (Filologie), Studii Culturale, respectiv Limbi Moderne Aplicate (domeniu care include doua sub-domenii: Traducere si Interpretare, Limbi Moderne Aplicate).

Facultatea ofera dubla specializare, cu exceptia domeniului de licenta Studii Culturale. Admiterea se realizeaza in doua sesiuni, una in iulie 2013 si una in septembrie 2013. ‘In septembrie insa vor exista concursuri de admitere doar la sectiile unde au mai ramas locuri libere.

Facultatea precizeaza ca experienta anilor anteriori a aratat ca nu au mai existat sesiuni in septembrie, deci nici locuri libere, pentru urmatoarele sectii: engleza, limbi orientale, studii americane, traducere si interpretare sau limbi moderne aplicate.

Admiterea la Limba si literatura (Filologie)
– admiterea se face pe baza de examen scris din doua discipline (doua limbi de studiu)
– candidatul isi va alege o singura specializare din lista urmatoare: (A) Engleza / Germana / Franceza / Spaniola / Araba / Chineza / Japoneza – in combinatie cu una dintre urmatoarele specializari: (B) Engleza / Germana / Neerlandeza / Suedeza / Franceza / Catalana / Italiana / Latina / Portugheza / Spaniola / Hindi / Rusa / Romana.
– cele doua specializari trebuie sa fie diferite
– sunt excluse combinatiile intre Spaniola si Italiana, respectiv Portugheza si Rusa, indiferent de ordinea lor, precum si combinatiile intre Portugheza si Latina, respectiv Rusa si Latina.
– la inscriere candidatii isi pot alege mai multe specializari din lista B, care vor fi specificate in ordinea preferintelor, insa vor fi declarati admisi la una singura dintre ele.

– admiterea se face pe baza mediei de la Bacalaureat (concurs de dosare), pentru urmatoarele specializari:
– candidatii pot alege pana la 3 specializari din lista de mai jos, dar acestea vor fi considerate inscrieri separate si taxa de inscriere achitata va fi mai mare: (A) Italiana / Portugheza / Filologie Clasica / Rusa / Slave (Ceha, Slovaca, Polona) / Maghiara / Neogreaca / Rromani – in combinatie cu una dintre specializarile din lista urmatoare: (B) Engleza / Germana / Neerlandeza / Suedeza / Franceza / Catalana / Italiana / Latina / Portugheza / Spaniola / Hindi / Rusa / Romana.
– cele doua specializari trebuie sa fie diferite
– sunt excluse combinatiile dintre Spaniola si Italiana, respectiv Portugheza si Rusa indiferent de ordine, precum si combinatiile dintre Portugheza si Latina, respectiv Rusa si Latina.
– Filologia Clasica e o sectie cu program complet (Latina – Greaca veche) si, in consecinta, nu se va combina cu o alta specializare din lista B de mai sus.

Admiterea la Studii Culturale
– proba mixta (50% proba scrisa la limba engleza si 50% media de la Bacalaureat) – Studii Americane
– intra in combinatie cu una dintre limbile din lista de mai jos, ca disciplina complementara: Germana / Neerlandeza / Suedeza / Franceza / Catalana / Italiana / Latina / Portugheza / Spaniola / Hindi / Rusa.
– examenul de admitere dureaza 1h30′ si consta intr-un eseu cu o tematica generala (non-literara). Se va evalua in primul rand corectitudinea exprimarii in limba engleza.

– admitere pe baza mediei de la Bacalaureat (concurs de dosare) – Studii Iudaice
– intra in combinatie cu una dintre limbile din lista de mai jos, ca disciplina complementara: Engleza / Germana / Neerlandeza / Suedeza / Franceza / Catalana / Italiana / Latina / Portugheza / Spaniola / Hindi / Rusa.

Admiterea la Limbi Moderne Aplicate 
– examen scris la o limba straina si obligatoriu limba romana – pentru sectiile cu profil de Traducere si Interpretare; se va alege o combinatie de doua limbi dintre urmatoarele sase: Engleza / Germana / Franceza / Italiana / Spaniola / Rusa, cu mentiunea ca orice combinatie intre ultimele 3 limbi din lista (Italiana, Spaniola, Rusa) este exclusa.

– admitere pe baza mediei de la Bacalaureat (concurs de dosare) – sectiile Limbi Moderne Aplicate (L.M.A.); se va alege o combinatie intre Engleza (A) si una dintre specializarile (B): Franceza / Italiana / Spaniola / Germana / Rusa / Croata.

La sectiile unde admiterea se fac prin examen scris, disciplinele care pot fi alese pentru examen sunt: engleza, germana, franceza, spaniola, italiana, portugheza, latina, rusa, araba, chineza, japoneza si romana.

Vezi aici mai multe detalii despre admitere

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont