Premonitii

Premonitii : adesea strainii prin acuratetea lor, viziunile unor oameni referitoare la evenimente din viitor sunt percepute fulgerator sau in viziuni lungi si adesea pot infulenta destinul.
In 1966 intr-o dimineata de oct, o cantitate amensa de deseuri miniere a alunecat rapid de panta unui deal din Tara Galilor si a acoperit complet scoala primara a statului Aberfan. Un total de 128 de elevi au fost inghititi de avalansa neagra. O saptamana mai tarziu publicul London Event Standard publica o cerere, ca oricine ar fi avut vreo previziune referitoare la dezastrul produs sa ia legatura cu cercetatorul fenomenelor paranormale Dr. J.C. Barker. Sau prezentat in jur de 200 de persoane, sustinand ca visasera sau ca au avut sentimentul puternic al declansarii dezastrului minier. In 24 dintre cazuri, aceste prebonitii fusesera comunicate si altor persoane, cu mult inainte de producerea evenimentului. 7 barbati si femei au avut diverse tulburari acute, mentale si fizice, de la senzatia de inecare, pana la cea de sufocare, cu cateva zile sau doar cateva ore inainte de eveniment.
Persoane din intreaga Mare Britanie sustineau ca ar fi visat sau ca ar fi avut viziunea unor copii care tipa, a unor munti care se prabusesc si a unui noroi sufocant. Unii sestineau ca ar fi recunoscut detalii specifice in imaginile prezentate la televizor dupa dezastru.
Posibilitatea ca multe premonitii sa modifice inconstient deciziile oamenilor a fost investigata statistic in 1956 de W.G. Cox.
El a studiat datele individuale refertoare la 22 de trenuri de calatori care fusesera implicate in accidente majore. Comparand numarul pasagerilor din fiecare tren din ziua producerii accidentului, cu cele ale aceluiasi seviciu, din alte zile, in care nu avusese loc accidentul, el a observat ca de fiecare data in tren se aflau mai putini calatori in zilele in care au avut loc accidente (datorita renuntarilor) decat in alte zile.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont