Filmul european rămâne în programul Cityplex

      În perioada 29 iulie – 4 august 2011, cinefilii sunt invitaţi la o nouă producţie europeană. Co-producţia Serbia/Germania/Suedia „Beli, beli svet / O lume albă, albă” în regia lui Oleg Novkovic va rula cu preţ fix de 7 RON la Sala 1. Al cincilea lungmetraj semnat de cineastul sârb Oleg Novkovic a fost realizat după un scenariu semnat de Milena Markovic, fiind a doua colaborare a celor doi după „Sutra ujutru / Mâine dimineaţa„ din 2006. „Beli, beli svet / O lume albă, albă a primit premiul Delfinul de Argint în cadrul Festivalului Internaţional de Film Festroia – Troia în 2011, Marele Premiu pentru Cel mai bun al Festivalului de Film de la Cottbus în valoare de 20.000 de euro, în 2010 şi Menţiunea Specială a Festivalului de Film Mar del Plata, tot în 2010.

Sinopsis

Bor, era cândva un înfloritor oraş minier din Serbia. Minele închise, între timp, sunt ca o cicatrice neînchisă a aşezării, în care oamenii s-au adaptat cum au putut schimbărilor. Războiul, destrămarea unei ţări şi tranziţia la un nou regim şi-au pus amprenta pe rând asupra oamenilor ale căror destine sunt măcinate însă şi de dragoste şi trădare. King este un chipeş fost miner, acum patron al unui bar. Pe vremuri a avut o aventură cu frumoasa oraşului, Ruzica, soţia fostului său antrenor de box. Când soţul a aflat, a înnebunit, iar Ruzica a trebuit să-l omoare. După şapte ani petrecuţi în închisoare, femeia se întoarce pentru a-l găsi pe King într-o relaţie cu o puştoaică frumoasă: propria ei fiică, Rosa. O poveste complicată de dragoste spusă pe melodii puternice cântate de un cor nemaiauzit de mineri.

Oleg Novkovic, scenarist şi regizor s-a născut la Belgrad în 1968. A debutat cu lungmetrajul Pomracenje în 1991. De la al doilea film, intitulat „Kazi zasto me ostavi” a început să contribuie la scenariile filmelor sale alături de scenarişti profesionişti precum Srdjan Koljevic sau Milena Markovic. A atras atenţia criticilor şi cinefililor internaţionali cu al treilea lungmetraj „Normali ljudi / Ordinary people / Oameni obişnuiţi” din 2001. Consacrarea a venit cu filmul „Sutra ujutru / Mâine dimineaţa„ din 2006 pentru care a fost recompensat cu Menţiunea Specială a Festivalului Internaţional de Film Fraţii Manaki, Marele Premiu şi Premiul FIPRESCI în cadrul Festivalului de Film de la Cottbus şi Menţiune Specială a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary. „Beli, beli svet / O lume albă, albă” este cel mai recent film  al său.

SALA 1: O lume albă, albă (Beli, beli svet) – PREMIERĂ – N – 15

Regia: Oleg Novkovic

Gen: Dramă

Durata: 121 minute

În rolurile principale: Nebojsa Glogovac, Uliks Fehmiu

Ora: S,D: 16:15 , 18:30

V, L-J: 16:15 , 18:30

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont