Grand Theft Auto V (abreviat GTA V) va fi un joc video de tipul open world action-adventure realizat de Rockstar North și publicat de Rockstar Games pe consolele Xbox 360 și PlayStation 3. Jocul, cel de-al 15-lea din seria Grand Theft Auto, este cel ce începe a cincea eră a jocului (fapt indicat prin cifra din titlu). Acțiunea se desfășoară în orașul fictiv Los Santos (parodie a orașului Los Angeles) și în zonele înconjurătoare specifice sudului statului San Andreas (parodie a statului California). O altă versiune a orașului Los Santos din statul San Andreas a fost realizată în precursorul din 2004, Grand Theft Auto: San Andreas (joc din a treia eră).

Grand Theft Auto V , cel mai asteptat joc al anului 2013 fara indoiala. Chiar de data primului anunt despre noul episod al francizei GTA au aparut zvonuri legate de data de lansare sau de cerinte de sistem ale jocului.

Dupa un timp , Rockstar a facut public primul trailer pentru Grand Theft Auto V , iar fanii au putut in sfarsit sa isi faca o idee despre noul joc al fracizei. Mai tarziu au aparut si o serie de poze care infatisau cateva caractere .

Astazi , Rockstar a facut public un nou trailer oficial pentru GTA V , precum si o serie de screenshot-uri descriptive . Noile poze publicate de Rockstar il infatiseaza pe protagonistul jocului si cateva vehicule care vor fi disponibile in joc.

Schimbarea majoră față de precedentele jocuri ale seriei este în porțiunea single player a Grand Theft Auto V unde jucătorul își asumă rolul a trei protagoniști: Michael, Trevor și Franklin – infractori a căror povești coincid în cadrul misiunilor pe care le fac împreună. În timpul unei misiuni jucătorul poate prelua controlul unui alt protagonist când aceștia lucrează împreună pentru îndeplinirea unui obiectiv. De exemplu, într-o misiune, Michael coboară în rapel pe marginea unui zgârie-nor, Franklin îl veghează cu o pușcă cu lunetă, iar Trevor este pilotul elicopterului cu care vor evada.

Modificarea aspectului protagoniștilor se rezumă la haine, în ceea ce privește abilitățile fizice acestea sunt prestabilite pentru fiecare dintre ei și nu vor putea fi modificate precum în GTA San Andreas. Cu toate că mecanica „romantică” din GTA IV este eliminată, în afara misiunilor, din perspectiva unuia dintre cei trei se poate interacționa cu prietenii sau cunoștințele respectivului. Pentru a contacta persoane sau a folosi servicii precum internetul (cu paginile web fictive din universul jocului) se va putea folosi telefonul similar celui din GTA IV

Se pare ca cerintele de sistem preliminare minime ale lui GTA sunt:

Sistem de operare: Windows XP/Vista/WIn7
Procesor: Intel Core 2 QUAD @ 2.4 GHz/AMD Phenom X3 @ 2.1 GHz
Memorie RAM: 2 GB RAM for XP, 3 GB for Vista and Win7
Placa video: 512 MB (nVidia GeForce 8600/ATI 3870) DirectX 10

GTA 5 se lansează în primăvară

A apărut confirmarea că jocul este programat să apară în 2013, în primăvară. Astfel, putem să presupunem că jocul va fi lansat cândva între martie şi mai, o fereastră obişnuită pentru jocurile Rockstar din ultima vreme.

GTA IV a apărut în primăvara lui 2008, Red Dead Redemption în primăvara lui 2010, L.A. Noire în primăvara lui 2011, iar Max Payne 3 în primavara lui 2012.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont