Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, alături de decanul Facultății de Educație fizică și Sport, prof.univ.dr. George Stănculescu, au primit, astăzi, 19 iulie 2012, vizita tenismenul constănțean, multiplu finalist la Wimbledon, Horia Tecău.

Cu o carieră impresionantă, nu mai puțin de 12 titluri câștigate, cărora li se adaugă trei finale de Grand Slam, la Wimbledon, dar și succesul răsunător, la dublu-mixt, de anul acesta, de la Australian Open, de asemenea turneu de Grand Slam, Horia Tecău, la numai 27 de ani, se remarcă drept una dintre figurile cele mai emblematice ale momentului din sportul românesc.

Pasiunea pentru tenis și munca depusă în slujba autodepășirii și a perfecționării l-au propulsat pe tenismen în clasamentele de specialitate și i-au adus nenumărate trofee. Mai mult, la sfârșitul acestei luni, Horia va avea onoranta misiune de a fi port drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

Chiar dacă majoritatea timpului și-l petrece pe terenul de tenis, Horia nu uită de studiu. Absolvent al Facultății de Educație fizică și Sport, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța,
tenismenul se pregătește acum pentru finalizarea Masteratului „Peformanță în sport”, din cadrul aceleiași facultăți. Dacă în momentul de față obiectivul constănțeanului este câștigarea tuturor meciurilor, pe viitor acesta se gândește serios la o carieră de profesor universitar.

Impresionat de interesul tenismenului pentru mediul academic, rectorul instituției, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure i-a recomandat acestuia să urmeze, cât de curând, și cursurile unei școli doctorale în domeniu. „Este vitală pentru învățământul românesc atragerea a cât mai multor oameni de valoare, care să îi stimuleze pe cei din jurul lor și să-i facă să ajungă la performanță. Horia are o experiență incontestabilă pe terenul de tenis, determinare și o deschidere deosebită față de oameni. Sunt sigur că se va face remarcat și în domeniul academic”, a declarat rectorul Universității, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

În final, rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, alături de decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof.univ.dr. George Stănculescu, l-au felicitat pe tenismen pentru parcursul deosebit din acest an, urându-i totodată succes la Olimpiada de la Londra. Imediat după popasul de la „Ovidius”, Horia Tecău a luat drumul Cotroceniului, tot astăzi, acesta având programată o întâlnire cu Președintele României, Crin Antonescu.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont