6.000 de tineri care vor cu orice preţ să fie doctori au dat prima bătălie: examenul de admitere la facultate.

În Bucureşti, au fost cinci candidaţi pe un loc. La Cluj, Constanţa şi Târgu Mureş, câte trei. Concurenţa a fost departe, însă, de recordurile de dinainte de 1989, însă cea mai mare după anii ’90 încoace.

Sute de părinţi au aşteptat mai bine de cinci ore afişarea rezultatelor la Facultatea de Medicină. Şi anul acesta, competiţia a fost stânsă. În Bucureşti, miza a fost mare. Cinci candidaţi pe un loc.

„Este o concurenţă în creştere faţă de anii trecuţi, însă nu se poate compara cu anii `80 pentru că atunci eram o ţară închisă”, a spus prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Atunci erau aproape 20 de candidaţi pe un loc, iar mediile de intrare erau foarte aproape de 10. Acum, examenul pare mai simplu. Anul trecut au fost candidaţi admişi şi cu nota cinci.

La Facultatea de Medicină din Bucureşti după primele şase zile de înscrieri, numărul concurenţilor a ajuns la 4,6 pe loc, mai mulţi şi decât anul trecut, când s-a înregistrat recordul de candidaţi din ultimii 20 de ani.

Mulţi dintre tineri spun că au ales să dea examenul de admitere la Medicină din pasiune.

Dacă unii dintre ei exclud de acum varianta de a pleca din ţară, alţii sunt deja hotărâţi să meargă să muncească în străinătate.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont