Ediția din anul acesta, a XX-a, a seriei de Conferințe ICTON 2018 va avea loc la București și mai exact la Universitatea POLITEHNICA din București, în perioada 1-5 iulie, la Biblioteca Centrală.
Conferinţa Internaţională ICTON 2018 îşi va sărbători cea de-a XX-a aniversare la Bucureşti, unde se va susţine o serie de seminarii.

Domeniile de studiu ale conferinţei sunt aplicarea de tehnologii transparente şi optice în telecomunicaţii, calcul şi aplicaţii noi ale teoriei prezentate. De asemenea, se vor desfăşura sesiuni speciale privind tehnicile de microscopie cu super-rezoluţii şi prelucarea imaginilor. Programul ICTON 2018 include analizarea unor subiecte precum:

Descrierea tuturor reţelelor optice digitale;
Multiplexare cu diviziune ultra-densă;
Multiplexare optică cu timp ultra-rapid;
Reţea de generaţie următoare;
Comutarea optică şi direcţionarea (WAOR);
Reţele şi servicii de pachete optice;
Memorii optice şi stocare de date;
Trasparenţa optică;
Fiabilitatea şi disponibilitatea reţelei (RONEXT);
Reţele wireless şi optice (GOWN);
Transmisie radio cu fibră optică;
Piaţa telecomunicaţiilor (MARS);
Alte subiecte relevante.

Bucureștiul este capitala României şi cel mai mare oraş al ţării. Legenda întemeierii acestuia, iubită de locuitorii oraşului, povesteşte despre ciobanul Bucur, despre care se spune că a construit o casă aici sau poate o biserică. Actuala biserică Bucur, care este oarecum rustică, apare de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, însă elementele mitice din povestea fundației orașului susțin o ipoteză sprijinită în prezent de câțiva experți cu privire la caracterul sacru al structurii medievale a Bucureștiului.

Conform acestei teorii, orașul s-a dezvoltat într-o progresie măsurată, concentrică, care a urmat așezării bisericilor și mănăstirilor sale într-un fel de geometrie celestială. Un document datat pe 20 septembrie 1459, emis de cancelaria valahă a lui Vlad Ţepeş- legendarul prinț Dracula, nu menționează direct nașterea Bucureștiului, ci face aluzie la existența unei cetăți pe malurile râului Dâmbovița.

La începutul secolului al XX-lea, Bucureștiul a devenit cunoscut ca “Parisul de Est” datorită arhitecturii sale. Astăzi, orașul poate fi mai puțin clasic, dar melanjul de stiluri care se dezvoltă în el rezultă într-o estetică unică.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont