Conform portalului European de statistici, între luna Mai 2016 și Mai 2017, rata șomajului în rândul tinerilor cu vârstă sub 24 de ani a scăzut de la 18.9% la 16.9%. Aceași sursă menționează faptul că în luna Mai 2017, următoarele procente din numărul total de tineri erau șomeri:

-România 19.9%
-Cehia 9.2%
-Estonia 18.3%
-Polonia 14.1%
-Slovacia 18.6%
-Portugalia 24.6%
-Lituania 12.5%

Scopul proiectului nostru este creșterea competențelor pentru vorbirea în public, gândirea critică și comunicarea în codiții de stres a membrilor organizațiilor și tinerilor din șapte organizații provenind din țările mai sus menționate în scopul creșterii angajabilității tinerilor din cele șapte comunități.

Unul dintre obiectivele strategice ale Comisiei Europene în ceea ce privește Educația și formarea europeană 2020 (ET2020) se concentrează asupra creșterii capacităților de angajare a tinerilor. Asociația Ingens Risus dorește să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv strategic prin activitatea să în domeniul tineretului.

În acest sens, în perioada 17-26.06.2018, Asociația Ingens Risus- NGO stabilit in Miercurea Ciuc implementează cea de-a doua mobilitate a proiectului finanțat prin programul Erasmus + „Crucial Conversations” în Bălan, județul Harghita. Schimbul de tineri reunește 48 de tineri coordonați de 8 lideri de grup si 2 facilitatori din 7 țări: Portugalia, Cehia, Polonia, Estonia, Lituania, Slovacia și România. Aceștia își vor mări capacitatea pentru vorbirea în public, gândirea critică și comunicarea în codiții de stres in scopul creșterii angajabilității tinerilor din cele 7 comunități. Prima mobilitate a acestui proiect a avut loc in luna Aprilie in Băile Tușnad.

Obiectivul general al cursului de formare este capacitarea celor șapte organizații în folosirea metodelor non-formale de învățare pe comunicare în activitățile lor cu tinerii pentru ca acestea să le fie de folos în găsirea unui loc de muncă.

Proiectul actual finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus + reprezintă o parte a unei strategii pe termen lung a organizației prin care își propune să crească șansele de angajabilitate ale tinerilor.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont