Multe dintre firmele prezente pe piata de munca romaneasca cer tot mai insistent, alaturi de un C.V. bine elaborat, si o scrisoare de intentie.

Aceasta demonstreaza angajatorului ca sunteti la curent cu profilul si cerintele firmei si ca sunteti intr-adevar interesat de acel post. Practic, scrisoare de intentie precede C.V.-ul, avand drept scop starnirea curiozitatii angajatorului de a analiza portofoliul d-voastra. Scrisoarea de intentie reprezinta o argumentare a faptului ca sunteti cea mai potrivita persoana pentru ocuparea respectivului post, de aceea ea trebuie sa contina:

– prezentarea celor mai importante abilitati personale,
– prezentarea beneficiilor pe care le puteti aduce firmei anagajatoare,
– prezentarea unui motiv suficient de puternic pentru a fi anagajat.

In realizarea acestia trebuie sa tineti cont de abilitatile pe care le detineti, dar si de solicitarea postului pentru care optati. Pentru aceasta trebuie s aintelegeti exact ce se cere de la viitorul anagajat, care sunt criteriile pe baza caruia acesta isi va ocupa postul, iar pentru aceasta este nevoie sa citit uneori „printre randuri”, in fisa de descriere a firmei si jobului. Odata intelese aceste cerinte, va puteti adapta scrisoare de intentie in functie de ele. Mai mult decat atat, pentru a fi siguri de reusita dumneavoastra, este necesara cunoasterea foarte buna a trecutului firmei; in prezent, cea mai buna sursa de cunostinte pentru acest domeniu o reprezinta internetul, unde, pe baza unui motor de cautare, puteti obtine numeroase informatii.

In continuare, este eficient ca in scrisoarea de intentie sa:

– creati o conexiune intre calificarile/abilitatile/experienta dvs si profilul postului,
– va mentionati disponibilitatea pentru eventuala intalnire cu angajatorul,
– transmiteti o atitudine pozitiva, increzatoare,
– multumiti anticipat angajatorului pentru timpul acordat citirii acesteia si pentru luarea in considerare a C.V.-ului,
– evitati greselile de ortografie de orice natura.

Nu:
– retranscrieti continutul C.V.-ului in cadrul scrisorii de intentie,
– transmiteti aceeasi scrisoare de intentie mai multor angajatori,
– uitati de datare si semnatura,
– depasiti 4 paragrafe.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont