Departamentul de Educaţie Medicală al Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează în perioada 15 aprilie – 29 aprilie 2013, cea de-a VI- a ediţie a ‘Zilelor Educaţiei Medicale’. Evenimentul se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti. Această manifestare este adresată studenţilor la Facultatea de Medicină din Bucureşti, dar şi altor studenti de la facultăţi cu profil biomedical.

Zilele Educaţiei Medicale – proiect naţional care îşi propune sa orienteze studenţii medicinişti în plan profesional prin intermediul unor evenimente ştiinţifice. Principalele obiective ale organizatorilor se referă la accesul studenţilor în mod gratuit la manifestări ştiinţifice de înalta calitate, la deprinderea unor competenţe specifice de diagnostic clinic diferenţial, informarea cu privire la posibilităţile de implicare în programele de cercetare, dar şi încurajarea lucrului în echipă. Mai mult, proiectul a luat naştere din dorinţa studenţilor la medicinişti de a le oferi colegilor, din toţi anii de studiu, oportunitatea de a avea acces la o educaţie complementară ariei curiculare standard.

Invitaţii de seamă ai acestui eveniment sunt Acad. Ioanel Sinescu, Rectorul U.M.F. ‘Carol Davila’; Prof. dr. Dragoş Vinereanu, prorectorul ştiintific U.M.F. ‘Carol Davila’; Prof. dr. Doina Anca Pleşca, decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul U.M.F. ‘Carol Davila’; Conf. dr. Mihai Hinescu, prodecan al Facultăţii de Medicină din cadrul U.M.F. ‘Carol Davila’; Conf. dr. Florin Filipoiu, prodecan al Facultăţii de Medicină din cadrul U.M.F ‘Carol Davila’; Conf. dr. Laurenţiu Beluşica, Spitalul ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’; Prof. dr. Dan Enescu, Spitalul de Copii ‘Grigore Alexandrescu’; Prof. dr. Tiberiu Nanea, Spitalul ‘Prof. Dr. Theodor Burghele’; Conf.Dr. Ion Dina, Spitalul de Urgenţă ‘Sf. Ioan’.

Pe toată perioada evenimentului se vor organiza conferinţe şi workshop-uri ştiinţifice precum: Conferinţa de Orientare Postuniversitara adresată studenţilor din anii terminali; Târgul Laboratoarelor de Cercetare; Dr. House – algoritmi clinici de diagnostic diferenţial, un concurs ce oferă studenţilor şansa de a participa la o întrecere medicală palpitantă; Conferinţa Celulele Stem – Mituri sau realitate?; Cursuri de BLS (Basic Life Support) şi ALS; Workshop de Noduri şi Suturi; Workshop de Fitoterapie; Conferinţa ştiinţă şi Medicină din Faţa Oglinzii; Conferinţa Psihologia Abordării Pacientului, dar şi Conferinţa Medicina Alternativă.

Organizatorul local al evenimentului este Societatea Studenţilor în Medicina din Bucureşti, iar partenerii manifestării sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, împreună cu Colegiul Medicilor din România.

Evenimentul ‘Zilele Educaţiei Medicale’ este un proiect naţional ce se desfăşoară în departamentul SCOME (Standing Committee on Medical Education) din cadrul Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicina din România, FASMR fiind şi organizatorul naţional al proiectului. Evenimentul a fost iniţiat la nivel local în 2008 de către SSMB şi implementat de trei ani consecutiv la nivel naţional, în universităţile de medicină partenere din Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont