Ecaterina Andronescu in functia de ministru al Educatiei. Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire in functie

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei. Astfel, ministrul ales a depus juramantul pe 2 iulie, in jurul orelor 18:00, la Palatul Cotroceni. Ecaterina Andronescu este, de ieri, noul Ministru al Educatiei

Noul ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a depus juramantul la Cotroceni. Ceremonia, care a durat doar cateva minute, a avut loc in prezenta lui Traian Basescu, a premierului Victor Ponta, a ministrilor si oficialilor din Parlament. Inainte de ceremonie, presedintele a transmis o scrisoare lui Victor Ponta in care spunea ca ar considera potrivit ca Ecaterina Andronescu sa depuna o declaratie pe proprie raspundere ca nu este implicata in actiuni de plagiat, in lucrarile proprii sau in cele pe care le-a coordonat.

Dupa ce i-a urat succes la Bacalaureat ministrului Ecaterina Andronescu, Traian Basescu i-a atentionat pe oficialii guvernului ca trebuie sa fie atenti cu rata somajului, aflata in crestere.

„Va urez succes pentru ca intrati in functie intr-un moment delicat, al Bacalaureatului. Sper sa decurga fara probleme aceste Bacalaureat”.
„Sper sa nu trecem la modificari asupra legii educatiei pana cand n-o s-o vedem functionand.”, a declarat Traian Basescu.

Traian Basescu aprecia potrivit ca ministrul desemnat al Educatiei Ecaterina Andronescu sa depuna la cabinetul premierului o declaratie pe propria raspundere ca in teza sa de doctorat nu a plagiat si sa se asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate. (…)

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, nominalizata ca ministru al Educatiei, a declarat, luni, intrebata despre faptul ca presedintele apreciaza potrivit sa depuna o declaratie ca nu a plagiat, ca ea nu a facut niciodata acest lucru si ca intreaga sa cariera e construita pe munca si onestitate.

„N-am fraudat, nu am fost participanta la frauda si nu o sa fiu niciodata participanta la frauda si cred ca fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. (…) Dovezile ca nu am plagiat rezulta din analiza activitatii mele pe tot parcursul ei”, a precizat Andronescu.

Ea a subliniat ca toata cariera si-a construit-o pe munca si pe onestitate. „In acesta cariera profesionala sunt mai multe trepte pe care le parcurgi de jos, de la pozitia de asistent stagiar, sef de lucrari, conferentiar, profesor si conducator de doctorat. Fiecare etapa pe care o parcurgi se depune un dosar, se constituie o comisie, apoi ce spune comisia trece prin votul consiliului profesoral, prin votul Senatului Universitar si a ajuns la CNATDCU”, a aratat acesta.

Intrebata daca va exista vreun risc sa se vorbeasca, la un moment dat, de plagiat in cazul sau, ea a raspuns negativ.

„Eu cred ca trebuie sa ne linistim putin si sa ne apucam de lucruri care ard in scoala romaneasca. Va asigur ca acest lucru nu se va intampla in ceea ce ma priveste”, a declarat senatorul PSD.

Ecaterina Andronescu a aratat ca altele sunt prioritatile sistemului educational, printre care clasa pregatitoare, care este total descoperita, examenele de sfarsit de an. Premierul Ponta a precizat, luni, referindu-se la solicitarea presedintelui Basescu, ca ministrul desemnat la Educatie, Ecaterina Andronescu, sa depuna o declaratie ca nu a plagiat si ca nu este incompatibila, ca sefului statului ii place sa intretina scandalul la Educatie si ca el nu marseaza.
„Presedintele nu a venit cu nicio conditionare. Ca si la domnul Hasotti, domnului presedinte Basescu ii place sa intretina scandalul asta. Eu nu marsez la asa ceva”, a spus Ponta.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont