Universitatea din Bucureşti are deosebita onoare de a oferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Ian Roberts, unul dintre cei mai importanţi lingvişti din Europa şi din întreaga lume. Ceremonia se va desfăşura începând cu ora 12,00 în Sala Stoicescu a Palatului Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).
Ian Roberts este profesor de lingvistică la Universitatea din Cambridge şi decan al Facultăţii de Limbi Moderne şi Medievale din Cambridge, din 2011, unul dintre cei mai cunoscuţi sintacticieni ai zilelor noastre, membru al Academiei Britanice şi al Academia Europaea. Profesorul Roberts este, de asemenea, preşedintele ales al Societăţii de Lingvistică Europeană (Societas Linguistica Europaea). Are contribuţii remarcabile în domeniul sintaxei teoretice, diacronice şi comparative, fiind expert în studiul limbilor romanice, germanice şi celtice, şi are însemnate contribuţii la filosofia limbajului în paradigma generativă. A predat la Geneva, Wales (Bangor) şi Stuttgard şi a fost profesor invitat la cele mai prestigioase universităţi din întreaga lume (Oxford, MIT, Ecole Normale Supérieure, University of California, University of Maryland etc.).

Profesorul Ian Robers este, de asemenea, un prieten al României şi al românilor şi a contribuit într-o mare măsură la crearea unei legături între comunităţile academice de la Cambridge şi Bucureşti. Cu sprijinul său, a fost încheiat un acord Erasmus între Universitatea din Cambridge şi Universitatea din Bucureşti. Profesorul Roberts a oferit posibilitatea ca studenţi, doctoranzi şi postdoctoranzi ai Universităţii din Bucureşti să desfăşoare stagii de cercetare la Cambridge, sub îndrumarea sa.

În cadrul vizitei sale la Universitatea din Bucureşti, profesorul Roberts va susţine şi două prelegeri:

Lectio magistralis: Formalism and Functionalism: A New Perspective on an Old Debate, marţi, 26 martie 2013, ora 18:00, Facultatea de Litere, Sala de lectură a Bibliotecii (etajul 1), strada Edgar Quinet, nr. 5-7, sector 1, Bucureşti.

Conferinţele Academiei Române: Where does Grammar Come From?, joi, 28 martie 2013, ora 18:00, Academia Română, Calea Victoriei, nr. 125, sector 1, Bucureşti.

Prin acordarea titlului de Honoris Causa profesorului Ian Roberts, la propunerea comună a Facultăţilor de Litere şi de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti primeşte în comunitatea sa academică pe unul dintre cei mai citaţi lingvişti europeni în viaţă care, prin scrierile sale a avut şi continuă să aibă contribuţii remarcabile la dezvoltarea teoriei lingvistice.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont