Cu toate că rezultatele de la bac au fost un dezastru, la universităţile de renume din ţară, bătălia s-a dat la sutime.  Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre facultăţile particulare, unde nici măcar jumătate dintre locuri nu au fost ocupate.

Notele de admitere la Universitatea Politehnică din București au fost foarte mari anul acesta la probele de matematică și fizică. 150 de candidați la Facultatea de Inginerie și Management au intrat cu notă maximă.

La Inginerie Electrica și Inginerie Medicală nota de admitere a fost 9,36, în timp ce la Inginerie Aerospațială și Stiinte Aplicate s-a intrat şi cu nota 6.

Cele mai mici note din Politehnica s-au întregistrat la specializarea Energetică, unde media de admitere a fost chiar mai mică de 6.

La Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București primii 10 admiși din totalul de 600 au avut nota maximă.

Universitatea București a afișat rezultatele la cele mai multe dintre facultăți.

La cea mai cautată specializare, Administrarea Afacerilor, la care au fost 12 candidati pe loc, nota de intrare a fost 9,30. Practic, cei 95 de admiși la locurile bugetate au avut diferențe de numai câteva sutimi. Aceeași specializare a fost foarte solicitată și la locurile cu taxă, nota minima fiind de 9.

La Drept s-au bătut 6 candidaţi pe un loc, iar prima medie de intrare a fost 9.70. După nota 7.30 s-a tras linie.

Specializarea Jurnalism de la Universitatea din București a adus concurenților note între 8.53 și 7, după probele la creativitate și la gramatică.

Ultimul candidat care a intrat la Resurse Umane a avut media 9.60, iar la Științe Politice 9.52, în timp ce la Sociologie s-a intrat cu 9,60.

La Universitatea Carol Davilla selecţia a fost dură. La medicină dentară s-a intrat cu nota maximă, iar ultimul admis a avut 78 de puncte.

Note de admitere la Universitatea Politehnică București

Inginerie și Management – 150 candidați cu nota 10

Inginerie Electrică și Inginerie Medicală – 9,36

Inginerie Aerospațială – 5,58

Științe Aplicate – 6.62

Energetică – 5.28

Rezultate la admiterea la SNSPA

10 candidați cu nota 10 din 600 admişi

Note de admitere la Universitatea Bucuresti

Administrarea Afacerilor – 9,30

Drept – 9.70

Jurnalism – 7

Resurse Umane – 9.60

Stiinte Politice – 9.52

Stiinte Politice 9.52

Sociologie – 9,60

Note de admitere la UMF Bucureşti

Medicină generală: prima medie 9.80/ ultima medie 7.70

Medicina Dentară: prima medie 10/ ultima medie 7.80

Facultatea de Farmacie: prima medie 9.80/ ultima medie 7.70

Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală: ultima medie 4.60

 

Concurenta acerba pentru admiterea la facultate in 2012

La Universitatea Bucucureşti, spre exemplu, au aplicat peste 20.000 de absolvenţi, adică un sfert dintre cei 80.000 de tineri din toată ţara care au luat bac-ul. Competiţia a fost acerbă.

La Facultatea de Litere, fiecare sutime a contat. Zece candidaţi s-au bătut pe un loc. La secţia unde se învaţă limba coreană, 77 de tineri s-au întrecut pentru un loc. Dar nimic ciudat, spun profesorii, având în vedere că toţi studenţii le spun că o limbă exotică îţi poate aduce un job extrem de bine plătit şi o viaţă într-o ţară de vis.

La ASE, peste 9.000 de absolvenţi s-au luptat în medii pentru a prinde un loc, măcar la taxă. La Facultatea de Cibernetică, ultima medie de admitere a fost 9,50, în timp ce la Relaţii Economice s-a intrat cu 9,36. La Finanţe-Bănci, ultimul admis a luat 9,13.

Bătălia dură de la Universităţile de stat n-a avut echivalent la privat. La facultăţile particulare nici măcar jumătate dintre locuri nu s-au ocupat.

De teamă că vor române fără candidaţi, universităţile particulare se gândesc să-şi modifice taxele. Multe şi-au prelungit deja perioada de înscrieri.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont