50 de ani de la infiintarea Universitatii Ovidius

În perioada urmatoare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa vor avea loc ample manifestări dedicate împlinirii a 50 de ani de învăţământ superior dobrogean.

Se pare ca din programul acţiunilor aniversare de la Universitatea Ovidius  fac parte:

 • un recital al pianistei Roxana Bajdechi, inaugurarea grupului statuar „Studenta cu cărţile”, executat de studenţii Facultăţii de Arte
 • vernisajul unui graffiti „Activităţi studenţeşti” pe zidul de incintă de la sediul universităţii din B-dul Mamaia,
 • vernisajul expoziţiei „Metamorfozele” a studenţilor ovidieni artişti, care va avea loc la Campusul universitar.

Tot in acelasi timp la „Ovidius” vor avea loc:

 • Gala de filme documentare din Arhiva Cinematografiei naţionale
 • inaugurarea colecţiei muzeale „Memoria Universităţii”
 • o expoziţie fotodocumentară a Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Statului.

De asemenea, sunt programate urmatoarele evenimente:

 • vizionarea filmului artistic „Ovidius” de Paul Miron, regia Diana Cheregi
 • organizarea unui Salon de carte, care va cuprinde expoziţii de carte cu lucrările profesorilor Universităţii
 • o expoziţie de bibliofilie cu lucrări din patrimoniul Bibliotecii universitare.

În cadrul acţiunii va avea loc lansarea monografiilor Universităţii, alături de o serie de importante evenimente editoriale, la care vor participa George Cartianu, redactor şef Adevărul, şi Bogdan Hrib, directorul Editurii Tritonic.

În programul aniversar sunt incluse prezentarea filmului „Dramaticus”, scenariul şi muzica, Dumitru Lupu, regia Dumitru Cucu, în producţie ROLFILM în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” Constanţa, Conferinţa domnului Kiyotaka Akasaka, cu tema „Organizaţia Naţiunilor Unite şi provocările globale actuale” şi prezentarea spectacolului de muzică folk şi poezie Şi noi care…George Eugen Doinaru şi trupa Euxin.

Invitaţi speciali ai Universităţii, la moment aniversar, sunt şi Vartan Arachelian şi Ion Coja. „Ovidius” va fi gazda Sesiunii plenare privind educaţia şi Guvernare pentru Dezvoltare Durabilă, organizate de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră, la care participă peste 50 de rectori ai unor importante instituţii de învăţământ superior de peste hotare.

Printre manifestările desfăşurate, în această perioadă, la Universitatea „Ovidius” se numără: adunarea solemnă dedicată aniversării a 50 de ani de existenţă ai instituţiei, o procesiune la statuia lui Ovidius, o acţiune de plantare a 50 de pomi şi un vernisaj de expoziţie al sculptoriţei Elena Surdu Stănescu. În plus, va avea loc prezentarea filmului Universitatea la 50 de ani, realizat de studenţii de la Jurnalism.

La Universitate va debuta Caravana „Ovidius”, în cadrul căreia studenţii vor porni într-un amplu treseu prin localităţile din judeţ, pentru a lansa oferta educaţională a anului universitar 2011-2012. Facultăţile ovidiene se vor prezenta publicului în cadrul Zilelor Porţilor Deschise. La deschiderea oficială va avea loc un concert al Grupului coral „Gaudeaumus” şi un microrecital de pian Octavian Renea, absolvent al Conservatorului din Munchen.

Din programul acţiunilor aniversare organizate la Universitate fac parte:

inaugurarea statuii Ovidius şi dezvelirea plăcii memoriale, alături de un concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a Teatrului naţional Oleg Danovski, dirijor Radu Ciorei, invitat – violonistul Gabriel Croitoru, care va avea loc în Sala Teatrului.

De asemenea, la „Ovidius” vor avea loc:

 • vernisajul expoziţiei „Evoluţia ştiinţei”, semnate de prof.S.Stratan
 • inaugurarea centrului româno-rus de nanotehnologii, inaugurarea Clasei Confucius
 • prezentarea piesei de teatru „Ovidiu” de Grigore Sălceanu în interpretarea studenţilor Facultăţii de Arte.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont