Autorităţile din Timişoara vor un altfel de Complex Studenţesc. Cu spaţii verzi şi fără alcool. De aceea au interzis comercianţilor să mai vândă alcool.
Totodata, au dat alte granite pentru ceea ce numim noi Complex Studentesc. Consilierii locali au aprobat recent o hotarare de consiliu prin care modifica si conditiile de desfasurare a activitatilor comerciale, precum si programul de functionare a barurilor, fast-food-urilor si magazinelor din campus. Daca studentii par sa fie de acord, patronii din Complex considera hotararea ca fiind discriminatorie si spun ca ar putea ajunge si in instanta pentru a-si apara drepturile si investitiile. Doar studentii sunt cei mai buni clienti…

Ce spun studentii, rectorii si patronii din Complexul Studentesc despre aceasta situatie!?

  • Autoritatile locale au votat reguli noi in Complex si i-au trasat alte granite
  • Primarul Timisoarei ameninta cu exproprieri daca patronii nu sunt de acord sa nu mai vanda alcool

Adio alcool in Complexul Studentesc din Timisoara! Tinerii care invata la universitatile timisorene nu vor mai putea iesi ca pana acum in baruri sa bea o bere sau sa priveasca un meci, dupa ce consilierii locali au schimbat regulamentul de desfasurare a activitatilor comerciale din campus. Complexul Studentesc a capatat si granite noi, iar autoritatile locale incearca sa il transforme intr-un campus modern, ca cele din strainatate. Primarul Timisoarei vrea ca studentii sa aiba un altfel de complex, unde educatia sa fie pe primul plan, iar alcoolul sa treaca pe locul al doilea. Autoritatile le-au pus gand rau si celor care si-au amenajat terase pana la geamurile caminelor si vor sa transforme toate spatiile dintre acestea ori in spatii verzi, ori in parcari.

Ce spune hotararea?

Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca lucrurile au scapat de sub control in Complex si ca este nevoie de un picior in prag. ”Erau mereu plangeri ca lucrurile sunt scapate de sub control, este realitate. Exista proprietati private care au fost folosite in mod abuziv, in mod nesimtit, s-au creat terase pana sub geamul caminelor studentesti. Am stabilit sa renuntam la definirea foarte larga a Campusului de pe Parvan, Pestalozzi pana pe Eroilor si sa restrangem notiunea de Campus Studentesc strict la arealul pe care sunt amplasate caminele si la spatiul dintre ele”, a declarat primarul Nicolae Robu.

In tot acest perimetru, incepand din decembrie, daca Prefectura Timis nu ataca hotararea Consiliului Local, niciun patron de magazin, fast-food sau bar nu mai poate comercializa alcool. Nici macar berea, pentru ca alesii municipali au pus un accent deosebit pe bere: ”se interzice cu desavarsire comercializarea bauturilor alcoolice in perimetrul Campusului Studentesc Timisoara. Din aceasta categorie fac parte si berea sau orice alt produs care contine un amestec de bere si de bauturi nealcoolice, care au o concentratie alcoolica mai mare de 0,5% in volum”. Orice patron care nu respecta aceasta hotarare poate fi amendat cu pana la 2.500 de lei. Mai mult decat atat, niciun magazin, fast-food sau bar din noul perimetru al complexului nu poate functiona decat in intervalul orar 6:00 – 24:00.

Primarul ameninta cu exproprieri

Patronii barurilor si restaurantelor din zona considera insa hotararea ca una discriminatorie si sunt hotarati sa mearga in instanta daca aceasta este intra in vigoare. ”Mi se pare o decizie discriminatorie, pentru ca ne ataca interesele. Probabil ca o sa o atacam in instanta, trebuie sa ne aparam investitiile si afacerea. O sa incercam sa mergem in instanta, o sa ne sfatuim cu alti patroni si cu avocatii nostri si vom vedea ce e de facut”, ne-a declarat Bogdan Biber, patronul unui restaurant renumit de pe Aleea Studentilor.

Reprezentantii Primariei Timisoara nu sunt de acord cu cele sustinute de patroni. Primarul Timisoarei spune ca hotararea este una utila si ca studentii o sustin si ii ameninta pe patroni cu exproprieri daca iese scandal.

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont