Cercetătorii au demonstrat că un program regulat de jogging poate mări speranţa de viaţă cu 6 ani pentru un bărbat şi cu 5 ani pentru o femeie.

Beneficii pentru sanatate

Dr. Leo Creaney, specialist în ortopedie şi sport la Centrul Musculoskeletal BUPA, din Londra a declarat că ”acest studiu este încurajator pentru toţi cei care fac jogging”.

”Este cunoscut de mult timp faptul că exerciţiile fizice sunt benefice pentru sănătate, dar este foarte bine de ştiut că nu trebuie să fii atlet de performanţă sau să alergi la maraton pentru a avea aceste beneficii”, a susţinut acesta.

Cum sa faci jogging

Cateva sfaturi importante pentru toţi practicanţii de jogging, care transformă acest sport într-o activitate foarte sănătoasă.

”Este destul de greu să ştii care este ritmul potrivit pentru alergare. Încearcă să faci exerciţii într-un ritm în care respiraţia şi ritmul inimii sunt accelerate şi te simţi încălzit. Ar trebui să poţi purta o conversaţie în timp ce alergi. La acest nivel de activitate, inima şi plămânii sunt stimulate, iar acest lucru te menţine în formă”, recomandă dr. Leon Creaney.

Potrivit cercetatorilor, este bine sa iti pregatesti corpul cu o scurta incalzire. Totodata, trebuie sa iti alegi hainele potrivite si pantofii, astfel incat alergatul sa devina o placere, nu o corvoada. Este indicat sa alternezi perioadele de efort cu cele de repaus si hidratare.

Jogging-ul este recomandat între o oră şi două ore şi jumătate în fiecare săptămână, într-un ritm lent sau mediu, se mai arata in studiu.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont