Student Cup 2012 este denumirea Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3×3, masculin şi feminin, desfăşurat în premieră pentru România de Asociaţia Student Sport. Sub deviza Dacă e marţi, e baschet, Student Cup îşi propune să devină un punct de referinţă al mişcării sportive universitare. Evenimentul prinde contur iar înscrierile continuă.

La nici două săptămâni de la lansare, organizatorii se bucură de un număr neaşteptat de echipe înscrise, de entuziasmul studenţilor, de telefoanele şi mailurile de încurajare primite din întreaga ţară. Adrian Socaciu, unul din fondatorii Student Sport, a declarat: „Suntem impresionaţi de sprijinul organizaţiilor, profesorilor, partenerilor nostri fără de care acest eveniment nu ar fi putut avea loc, dar mai ales de cuvintele de mulţumire pe care le primim, ceea ce ne facem să credem cu mai multă pasiune în proiect. Dorim să ne facem auzit mesajul din spatele acestei competiţii – acela de a reînvia spiritul sportiv – iar obiectivul nostru este foarte aproape de a fi atins într-un cadru bine organizat.”

Evenimentul strânge susţinători care au punctat nevoia unui asemenea campionat. George Ogăraru salută “initiaţiva originală a celor de la Student Sport de a implica în competiţii sportive tinerii studenţi. Sportul este, de milenii, un mijloc excepţional de educare şi disciplinare a corpului şi a minţii, iar când cele două lucrează împreună rezultatele sunt fantastice. Este extraordinar ca şi studentul român să poată participa la activităţi sportive de calitate, ce stimulează o competiţie benefică şi deschide porţi către viitor. Alăturaţi-vă şi voi!”

Cei care nu s-au înscris încă o pot face până în 20 noiembrie pe site-ul oficial Student Sport, www.studentsport.ro. Acolo vor găsi mai multe informaţii despre formatul competiţiei, regulament, programul de desfăşurare, etape, fotografii şi, bineînţeles, multe surprize.

Mingea de început va fi aruncată simultan în 23 de centre universitare, iar cei 9 000 de studenţi participanţi vor juca sub emblema facultăţii din care fac parte. Pe întreaga perioadă a desfăşurării Student Cup, absenţele studenţilor înscrişi vor fi motivate iar prezenţa în sălile de sport obligatorie. Mai mult, se vor oferi diplome, medalii şi, evident, premii substanţiale în valoare de 15.000 euro: iPhone-uri, excursii la munte, bilete la meciuri, mingi, echipamente sportive iar învingătorii se vor bucura de un stagiu de pregătire în străinătate.

Student Cup 2012 este un proiect organizat de Asociaţia Student Sport România în parteneriat cu Federaţia Română de Baschet, International Basket Federation, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, organizaţiile studenţeşti din ţară şi străinătate.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont