Majoritatea oamenilor sunt de parerea ca vinul este mult mai bun pentru sanatate decat berea. Studiile recente spun insa ca si berea ar fi foarte buna in vindecarea sau mai bine zis in prevenirea multor boli. Deci sa vedem beneficiile berii:

Berea reduce riscul de boli de inimă

La ce este buna berea: beneficii si avantaje in sanatateToate băuturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol „bun” (HDL), reduc nivelul de colesterol „rău” (LDL) şi subţiază sângele, scăzând riscul de infarct şi atac cerebral, arată studiile. Consumul moderat de alcool, însemnând o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie şi două pentru un bărbat, a fost asociat şi cu un risc scăzut de diabet de tipul 2 şi îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale la vârstnici.

Berea oferă beneficii unice în comparaţie cu vinul şi băuturile spirtoase

În cadrul unui studiu de sănătate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, au fost urmărite pentru a se vedea legătura dintre consumul de alcool şi hipertensiune. Cele care consumau în cantităţi moderate aveau tensiunea mai mică decât cele care beau vin sau băuturi spirtoase.

Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi şi creşte densitatea osoasă

Într-un alt studiu, s-a arătat că bărbaţii care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, în comparaţie cu cei care optau pentru alte băuturi alcoolice, probabil datorită efectului diuretic şi conţinutului mare de apă din bere. Alte studii au arătat că anumite substanţe din hamei ar putea încetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.

Berea conţine vitamine, minerale şi, surpriză, fibre

O bere blondă de 330 de mililitri conţine puţin sub un gram de fibre, iar una neagră – puţin peste un gram. Berile blonde în general conţin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri conţine mai mult calciu, magneziu şi selenium (un antioxidant esenţial) decât un pahar cu vin.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont