Ce faceti daca va numariti printre persoanele cu sange „dulce” pentru care vara reprezinta o lupta continua cu tantarii? Cu siguranta faceti tot posibilul sa scapati de ei, insa noi va mai oferim cateva sfaturi :

Solutii impotriva tantarilor

În primul rând, aveţi grijă să nu lăsaţi seara geamul deschis şi lumina aprinsă dacă nu aveţi instalată o plasă la fereastră. Aceste plase sunt primele şi cele mai eficiente bariere. Dacă totuşi micile insecte pătrund în casă, căutaţi soluţii alternative. Iată câteva dintre ele:

Pastile – emană un miros supărător pentru ţânţari, pe care îi poate ţine la distanţă. Se schimbă la câteva ore.

Aparat cu ultrasunete – curat, econom, fără substanţe chimice, acest aparat emite ultrasunete de înaltă frecvenţă pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Nu e periculos pentru animale şi oameni. Dispozitivul are dimensiuni reduse, e prevăzut cu bec care se aprinde în momentul în care e băgat în priză şi consumă un Watt.

Spray pentru încăpere – se închid geamurile şi uşile, se pulverizează şi se lasă cel puţin o jumătate de oră, interval în care e indicat să părăseşti încăperea.

Lampă anti-ţânţari –  emite ultrasunete şi îşi schimbă culorile pentru a asigura un somn plăcut bebeluşilor.

Plici electric – utilizează un curent slab, care nu este periculos pentru oameni, dar suficient de puternic pentru a distruge insectele în zbor.

Aparat portabil antiţânţari – e un aparat cu ultrasunete, potrivit atât în interior, cât şi la exterior. Se poate ataşa uşor la curea sau la buzunarul de la piept. Alungă ţântaţii pe o rază de 6 metri. Bateria inclusă permite un an de funcţionare repetată. Totuşi, aparatul nu face faţă roiurilor mari de insecte.

Spray pentru corp – se pulverizează pe corp şi se masează uşor. Acţiunea acestuia durează până la 8 ore, rezistând atât la apă, cât şi la transpiraţie abundentă.

Cum tratezi intepaturile de tantari?

Înţepăturile de ţânţari îţi provoacă mâncărimi în zona afectată. Este recomandat să nu te scarpini;

Imediat ce ai sesizat înţepătura spală bine locul cu apă şi săpun pentru a preveni infecţiile;

Ca să reduci iritaţia foloseşte comprese cu apă rece sau gheaţă.

Pentru a reduce senzatia de mancarime puteti folosi alcoolul mentolat.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont