In ultimii ani, comunitatea medicala a dezvoltat studiile privind Sindromul Picioarelor Obosite.

De ani de zile, pacientii s-au plans medicilor cu privire la disconfortul nejustificat pe care il simt la nivelul picioarelor.

Manifestarile bolii Sindromul Picioarelor Obosite

SPO este cel mai bine resimtit in momentul in care pacientii incearca sa adoarma. Simptomele descrise nu tin se senzatii de durere, ci mai degraba printr-o nevoie acerba de miscare a picioarelor. De asemenea, in momentul in care acestia reusesc sa adoarma, ei experimenteaza miscarile tip ‘sut’, mai exact zvacniri ale picioarelor.

Cauze pentru Sindromul Picioarelor Obosite

Cauzele acestui sindrom nu sunt explicabile total. Se pare insa totusi ca persoanele care sufera de anemie sunt predispuse acestei boli. Explicatia tine de nivelul de fier care joaca un rol extrem de important. De asemenea aceasta boala apare foarte frecvent in randul celor care consuma antidepresive sau antipsihotice.

Sindromul SPO – intre realitate si mit

Scepticii glumesc cu privire la aceasta boala, negandu-i existenta si sustinand ideea ca este o simpla inventie. Tot ei sunt cei care sustin ca aparitia acestei pseudo-boli este o strategie farmaceutica ce are ca scop vanzarea unui alt ‘medicament’ pentru boli imaginare. Evident nici unul dintre acestia nu sufera de acest sindrom.

Tratament pentru Sindromul Picioarelor Obosite

SPO reprezinta o problema/boala cat se poate de reala pentru pacienti. Simptomele blande nu necesita tratament obligatoriu insa, pentru cei care experimenteaza un nivel mai accentuat al bolii, exista remedii.

Cercetarile privind acest sindrom continua, pentru a mai buna cunoastere, intelegere si tratare. Daca ai aceste manifestari consulta un medic. Pentru un somn lipsit de agitatie…

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont