Persoanele care mănâncă repede prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de diabet, avertizează oamenii de ştiinţă japonezi.
Experţii susţin că nivelul de glucoză din sânge al oamenilor care au acest obicei creşte mai mult decât ar fi normal după masă, de unde şi predispoziţia la diabet de tip II.
Din cercetare mai reiese că nu doar mâncatul repede duce la apariţia acestei boli, ci şi alte obiceiuri, la fel de nesănătoase, precum gustările bogată în zahăr sau grăsimi „rele” şi mâncatul în miez de noapte.
Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că, până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial. În prezent, aproximativ 250 de milioane de persoane suferă de această afecţiune la nivel mondial, dintre care 55,2 milioane în Europa.
În Marea Britanie, 2,8 milioane de persoane se confruntă cu această boală, mai arată cifrele.
Tags: alimentatie sanatoasa diabet mancare sanatate