Persoanele care mănâncă repede prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de diabet, avertizează oamenii de ştiinţă japonezi.

De ce nu este bine sa mananci repede?

Experţii susţin că nivelul de glucoză din sânge al oamenilor care au acest obicei creşte mai mult decât ar fi normal după masă, de unde şi predispoziţia la diabet de tip II.

Din cercetare mai reiese că nu doar mâncatul repede duce la apariţia acestei boli, ci şi alte obiceiuri, la fel de nesănătoase, precum gustările bogată în zahăr sau grăsimi „rele” şi mâncatul în miez de noapte.

Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că, până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial. În prezent, aproximativ 250 de milioane de persoane suferă de această afecţiune la nivel mondial, dintre care 55,2 milioane în Europa.

În Marea Britanie, 2,8 milioane de persoane se confruntă cu această boală, mai arată cifrele.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont