Noptile pasionale iti iau capul. Uiti de riscuri si de sarcini nedorite. Bine ca exista contraceptia de urgenta. Adica metodele de prevenire a sarcinii, ce pot fi folosite dupa ce ai facut dragoste neprotejat.

Expertul nostru in materie de planificare familiala va ofera cateva informatii practice despre ceea ce se numeste contraceptia de urgenta.

In aceasta categorie sunt incluse doua metode: contraceptia hormonala de urgenta si dispozitivul intrauterin (DIU sau sterilet).

Cand ne referim la contraceptia hormonala de urgenta, folosim termenul de pilula de a doua zi. Denumirea este oarecum improprie, dat fiind faptul ca la ea se poate apela in primele trei zile (72 de ore) de la contactul sexual neprotejat.

Steriletul poate fi si el folosit ca o metoda de urgenta, daca este inserat in primele cinci zile „de dupa”. Folosirea corecta a contraceptiei hormonale de urgenta previne aparitia a cel putin trei sferturi dintre sarcinile nedorite ce ar fi aparut daca nu ar fi fost folosita. Eficienta este de minim 75%. Cu exceptia sarcinii, situatie in care tratamentul este total ineficient, nu exista contraindicatii medicale pentru folosirea acestei metode.

Pentru dispozitivul intrauterin, eficienta este de aproximativ 15 ori mai mare. Montarea sa este insa mai complicata si mai costisitoare decat folosirea pilulelor. De aceea se apeleaza mai rar la aceasta metoda. De obicei, este preferata in cazul in care femeia doreste sa pastreze si pe viitor dispozitivul, pentru a se proteja de sarcini nedorite.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont