Conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii americani, consumul frecvent de pâine albă, paste şi cartofi poate duce creşterea riscului declanşării  cancerului mamar.

Pastele, cartofii si painea alba cresc riscul de cancer la san

Cercetătorii încă nu au reuşit să explice motivele apariţiei cancerului de sân în urma consumului de carbohidraţi, dar bănuiesc că excesul de insulină ar putea fi factorul incriminat.

O echipă a Universităţii California din San Francisco a studiat dietele unui eşantion de 2.651 femei care au supravieţuit cu cancer mamar timp de peste 12 luni.

Cercetătorii au descoperit că excesul de carbohidraţi din dietă ducea la dezvoltarea fără precedent a tumorilor.

Rata cancerului în cadrul femeilor cu o dietă bazată pe carbohidraţi era de 14,2%, comparativ cu rata de 9,7% observată în rândul femeilor care au redus consumul de cartofi, paste şi produse de panificaţie.

Cu toate acestea, carbohidraţii rămân cel mai bun „combustibil” pentru musculatură, precum şi o sursă esenţială de energie pentru creier şi sistemul nervos central, cu particularitatea că anumiţi carbohidraţi sunt mai sănătoşi decât ceilalţi.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont