Cişmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti.
Este aşezată în centrul oraşului şi este mărginită de două artere importante: bulevardul Regina Elisabeta şi bulevardul Schitu Măgureanu. Parcul cuprinde spaţii verzi, spaţii de joacă pentru copii și un lac unde este posibilă plimbarea cu barca. În anotimpul rece se amplasează un patinoar artificial cu o capacitate maximă de 500 de persoane. Nu lipsesc terasele şi restaurantele de calitate, dar nici micii comercianţi. În parc sunt găzduite anual târguri şi evenimente precum şi spectacole şi piese de teatru. De asemenea, în Gradina Cismigiului există un loc special, La Cetate, unde se află ruinele unei mânăstiri de unde pornea un tunel secret ce unea Palatul Crețulescu de malul plin de ascunzişuri al Dâmboviţei. Legături: 69,90,91,137,268,336,601.
Parcul Cismigiu din Bucuresti – parc si gradina – cu monumente de marmura, lac, baruri, cafenele, terasa, locuri de agrement, locuri de joaca pentru copii, cu material dendrologic.
In partea sud-estica a gradinii este Colegiul National Gheorghe Lazar. Gradina Cismigiu este amenajata in genul parcurilor engleze si are mai multe intrari: doua prin bulevardul Regina Elisabeta, doua prin bulevardul Schitu Magureanu si una prin Strada Stirbei Voda.
In partea dinspre Schitu Magureanu s-a amenajat o rotonda, unde au fost expuse busturile marilor scriitori: Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu, Titu Maiorescu, Ion Luca Caragiale, George Cosbuc, Stefan Octavian Iosif, Ion Creanga, Alexandru Vlahuta, Duiliu Zamfirescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Nicolae Balcescu si Vasile Alecsandri.
Pe o alta alee se gaseste monumentul de marmura pentru cinstirea soldatilor francezi din primul razboi mondial. Alte monumente ale gradinii: bustul Maica Smara, Gheorghe Panu, Izvorul Sissi Stefanidi.
Tags: bucuresti Campus cismigiu distractie fun student