Cişmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti.

Este aşezată în centrul oraşului şi este mărginită de două artere importante: bulevardul Regina Elisabeta şi bulevardul Schitu Măgureanu. Parcul cuprinde spaţii verzi, spaţii de joacă pentru copii și un lac unde este posibilă plimbarea cu barca. În anotimpul rece se amplasează un patinoar artificial cu o capacitate maximă de 500 de persoane. Nu lipsesc terasele şi restaurantele de calitate, dar nici micii comercianţi. În parc sunt găzduite anual târguri şi evenimente precum şi spectacole şi piese de teatru. De asemenea, în Gradina Cismigiului există un loc special, La Cetate, unde se află ruinele unei mânăstiri de unde pornea un tunel secret ce unea Palatul Crețulescu de malul plin de ascunzişuri al Dâmboviţei. Legături: 69,90,91,137,268,336,601.

Parcul Cismigiu din Bucuresti – parc si gradina – cu monumente de marmura, lac, baruri, cafenele, terasa, locuri de agrement, locuri de joaca pentru copii, cu material dendrologic.

In partea sud-estica a gradinii este Colegiul National Gheorghe Lazar. Gradina Cismigiu este amenajata in genul parcurilor engleze si are mai multe intrari: doua prin bulevardul Regina Elisabeta, doua prin bulevardul Schitu Magureanu si una prin Strada Stirbei Voda.

In partea dinspre Schitu Magureanu s-a amenajat o rotonda, unde au fost expuse busturile marilor scriitori: Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu, Titu Maiorescu, Ion Luca Caragiale, George Cosbuc, Stefan Octavian Iosif, Ion Creanga, Alexandru Vlahuta, Duiliu Zamfirescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Nicolae Balcescu si Vasile Alecsandri.

Pe o alta alee se gaseste monumentul de marmura pentru cinstirea soldatilor francezi din primul razboi mondial. Alte monumente ale gradinii: bustul Maica Smara, Gheorghe Panu, Izvorul Sissi Stefanidi.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont