Pe 17 mai 2013, Universitatea din București vă invită în lumea ideilor care merită împărtășite, la primul eveniment TEDxCERN@IFIN-HH Simulcast! Organizată în parteneriat cu Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, Conferința asociată TEDx cu tema „Multiplicarea dimensiunilor” se va desfășura pe platforma Măgurele din București, la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH). La organizarea evenimentului s-au alăturat Institutul de Științe Spațiale (ISS) și Universitatea din București (UB), prin Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) și Facultatea de Fizică (FFUB).

România se alătură astfel celor 17 țări de pe glob care participă la ediția inaugurală a evenimentului TEDxCERN, eveniment ce își propune, prin instituțiile implicate, să aducă știința mai aproape de oameni.

TEDxCERN oferă o tribună pentru exprimarea științei în dimensiuni multiple, dezvăluind o lume în care fizica se intersectează cu un întreg univers de discipline.

Pentru participanții la conferința din România, „Multiplicarea dimensiunilor” va aduce în prim plan povestea celui mai puternic laser din lume, care va fi construit pe platforma de la Măgurele. Proiectul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) este în sine un promotor al cercetării, prin însuși scopul de a crea o rețea de reputație internațională deschisă specialiștilor din mediul științific universitar și privat, precum și din mediul întreprinderilor. Va fi primul laborator paneuropean de anvergură găzduit de România și va cuprinde o gamă largă de discipline științifice.

Participantii la Conferinta TEDxCERN@IFIN-HH vor putea viziona interventiile vorbitorilor din cadrul Conferintei TEDxCERN Simulcast din Geneva, unde gazda este castigatorul Premiului Nobel George Smoot, profesor de fizica la UC Berkeley, Director al Centrului de la Paris pentru Fizica Cosmologica.

TED este o organizatie non-profit care din 1984 reuneste sub forma unei conferinte persoane din trei „lumi” distincte: Technology, Entertainment, Design – TED. Cele doua conferinte anuale TED, in Long Beach/Palm Springs, SUA si Edinburgh, Scotia, aduc alaturi „cei mai fascinanti ganditori si activisti ai lumii contemporane, care sunt provocati sa sustina prezentarea vietii lor (in 18 minute sau mai putin)”.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont