Reuniţi la Vama Veche pentru o tabără de vară, membrii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), din care face parte şi Liga Studenţilor de la Universitatea „Dunărea de Jos”, au lansat un „Manifest” prin care se cere transformarea Educaţiei într-un obiectiv prioritar.

„Statul trebuie să trateze cu responsabilitate finanţarea Educaţiei, să investească în educarea şi formarea tinerilor din România, să existe o coerenţă şi o strategie de dezvoltare a acestui domeniu public, accesul şi echitatea în educaţie să fie susţinute şi nu în ultimul rând să răsplătească şi să încurajeze tinerii care obţin performanţe în diverse domenii de studiu şi activitate”, se arată în Manifest. Documentul vine ca o completare a recentelor cereri ale ANOSR, stabilite la forumul alianţei. Între acestea, cele mai importante sunt finanţarea sistemului cu 6 la sută din PIB, crearea posibilităţii de direcţionare a 2 la sută din impozitul pe profit şi din cel pe venit către un fond naţional de burse de performanţă, precum şi respectarea reprezentativităţii de 25 la sută a studenţilor în luarea deciziilor importante în universităţi.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont