Pentru început vom face un test de măsurare a nivelului de conștiință (CQ-i – dezvoltat de Ovidiu Brăzdău), ca să vedem unde stăm. Apoi, vom aborda fundamentul practicii mindfulness, pe baza căruia vom explora cu conștiința diverse zone de manifestare ale ființei umane. Adică vom practica exerciţii care să ne ajute să devenim mai conștienți de gânduri, de emoții, de corpul fizic, de identitatea noastră, de relațiile noastre cu ceilalți. Pregătiți-vă ca pe lângă întâlnirile bisăptămânale, să aveți de făcut exerciții în fiecare zi, pe toată durata desfășurării programului.

De ce?

Atelierul „Mindfulness: un stil de viață conștient” a luat naștere pentru că am observat că, deși există foarte multă informație legată de dezvoltarea interioară, lipsește cu desăvârșire practica. Aceasta se întâmplă pentru că nu există un context de practică care să ne susțină. În tradițiile spirituale, aspectul acesta este rezolvat prin ritualurile comunității. Însă foarte mulți oameni, printre care și eu, nu vor să adere în totalitate la o tradiție spirituală sau la alta, probabil datorită diversității culturale la care ne place să fim expuși și a spiritului nostru independent. Pentru acești oameni am creat acest program, pentru a putea aduce minunatele informații inspiraţionale la nivel de trăire.

Cu cine?
Mă numesc Vlad Dogărescu, psiholog şi psihoterapeut și mă preocup intens de meditație și cunoaștere interioară de mai mult de 10 ani. În acest timp am studiat psihologia occidentală, budismul şi yoga. Deși la începutul călătoriei mele mă interesau „super-puterile” psihice și „zburătorii”, cu timpul am devenit din ce în ce mai sceptic și mai orientat spre teoriile care sunt demonstrate prin metoda științifică sau care cel puţin rezistă unei gândiri critice, fără să pierd însă din vedere deschiderea către necunoscut. În continuare îmi face mare plăcere să speculez cu privire la realitatea umană, însă sunt mereu conștient de calitatea unui astfel de gând.

Când?
luni@incubator107 , 6 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:0
duminică@incubator107 , 12 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
marți@incubator107 , 14 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
duminică@incubator107 , 19 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
marți@incubator107 , 21 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00
duminică@incubator107 , 26 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.
Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie: http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont