Universitatea din Bucuresti organizeaza incepand din septembrie doua noi proiecte de masterat cu predare in limba straina: masteratul in stiinte cognitive Open Mind si un masterat franco-roman realizat impreuna cu Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales. In total, UB a alocat un numar de 3.450 de locuri pentru admiterea la masterat in sesiunea din septembrie 2012.
Numarul total de locuri pentru sesiunea din septembrie 2012 alocat programelor de masterat la nivelul Universitatii din Bucuresti este de 3.450, informeaza UB printr-un comunicat de presa.
Inscrierea la admitere la programele de masterat ale Universitatii din Bucuresti va avea loc intre 3 ¬ 10 septembrie 2012.
Examenele de admitere, la programele unde se organizeaza testare, se desfasoara in perioada 12 ¬ 18 septembrie 2012
In sesiunea septembrie 2012, Universitatea din Bucuresti organizeaza pentru prima data doua noi programe de masterat cu predare in limba straina.
Programul de masterat in stiinte cognitive OPEN MIND
Programul de masterat OPEN MIND este acreditat ARACIS. Au fost repartizate 60 de locuri la acest program de masterat pentru anul universitar 2012-2013. Co-directori ai programului de masterat Open Mind sunt prof. dr. Radu Bogdan (Tulane University) si prof. dr. Mircea Dumitru (Universitatea din Bucuresti).
In Comitetul stiintific al programului Open Mind se afla personalitati academice precum: Alexandra Cornilescu (lingvistica ¬ Universitatea din Bucuresti); Daniel Dennett (filosofia mintii, stiinte cognitive – Universitatea Tufts, Boston); Maria-Luisa Flonta (biologie, Universitatea din Bucuresti); Gyorgy Gergely (psihologia dezvoltarii – Universitatea Central Europeana, Budapesta); Nicholas Humphrey (psihologie evolutionista, stiinte cognitive – Scoala de Economie din Londra); Pierre Jacob (filosofia mintii, stiinte cognitive – Institut Jean Nicod, Paris); Claus Lamm (neurostiinta sociala – Universitatea din Viena); Dan Sperber (antropologie, pragmatica, stiinte cognitive – Institut Jean Nicod, Paris; Universitatea Central Europeana, Budapesta); Michael Tomasello (psihologia dezvoltarii si comparativa, lingvistica cognitiva – Institutul de Antropologie Evolutionara Max Planck, Leipzig).
Admitere:
Admiterea va consta intr-un interviu in limba engleza, pe baza CV-ului si a scrisorii de motivatie (redactata in limba engelza), documente pe care candidatul le va atasa la dosarul de inscriere.
Numar de locuri: 25 de locuri la buget; 35 de locuri cu taxa.
Vezi aici mai multe despre proiectul Open Mind
Masterat international franco-roman „Politica in Europa. Stat, frontiere, societati”
Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS, Paris) si Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti organizeaza masteratul „Politica in Europa. Stat, frontiere, societati”. Studentii acestui program de masterat vor primi o diploma comuna din partea celor doua institutii.
Programul de masterat le ofera:
Stagii de practica in cadrul institutiilor partenere ale Facultatii de Stiinte Politice si ale EHESS, dar si cursuri de limba franceza;
Cursuri sustinute integral in limba franceza de catre membrii corpului academic din cele doua institutii partenere;
Mobilitati studentesti la EHESS pentru cei mai buni studenti.
Admitere:
Faza de admitere este formata din doua evaluari: cea a dosarului de candidatura si cea a interviului de admitere. Dosarul de candidatura se depune in perioada 7-22 septembrie si este compus din:
Un proiect de cercetare (10000 de semne) si bibliografia proiectului;
Documente: formular de inscriere completat; diploma de bacaluareat in original; diploma de licenta (in original); certificat de nastere (copie legalizata) ; trei fotografii (tip buletin); adeverinta medicala; chitanta platii taxei de inscriere.
Interviul:
Selectarea studentilor va fi organizata prin video-conferinta, candidatii fiind audiati de o comisie comuna de selectie EHESS – Facultatea de Stiinte Politice. Candidatii admisi in programul de masterat vor urma procedura de inscriere la EHESS (absolvita de cheltuieli de inscriere), data urmand a fi publicata pe site-ul Facultatii de Stiinte Politice.
Aceasta initiativa educationala si stiintifica beneficiaza de sustinerea serviciului de cooperare universitara al Ambasadei Frantei in Romania, precizeaza Universitatea din Bucuresti.
Cele mai cautate programe de masterat, sesiunea de admitere 2011
In sesiunea de admitere 2011, cele mai cautate programe de masterat, luand in considerare raportul dintre numarul de locuri scoase la concurs si numarul de candidati, au fost, in ordine descrescatoare, de la urmatoarele facultati:
1. Facultatea de Administratie si Afaceri – Masteratul in Administrarea si Dezoltarea Resurselor Umane si Masteratul in Consultanta in Afaceri.
Prezentarea programelor de masterat
2. Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Master Formarea Formatorilor / MA in Training of Trainers, Master in Psihologie Organizationala si Resurse Umane, Master Terapia Logopedica in Procesele de Comunicare.
Prezentarea programelor de masterat
3. Facultatea de Drept – Master in Dreptul Afacerilor, Master in Drept Privat, Master in Stiinte Penale.
Prezentare programe de masterat
4. Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – Prezentare programe de masterat
Masterate internationale la Universitatea din Bucuresti
Facultatea de Administratie si Afaceri:
Master in Administrarea Afacerilor (limba engleza) (Executive Master in Business Administration) in parteneriat cu Tiffin University (www.tiffinmba.ro). Programul se axeaza pe dezvoltarea competentelor de comunicare, leadership si lucru in echipa, gestionare a informatiei tehnologice, finante corporatiste, rezolvarea de probleme, strategie si analiza a companiei prin compararea acesteia cu competitorii din acelasi segment de piata, management national si global.
Consultanta in Afaceri in limba engleza. Programul reprezinta o structura ce urmareste calificari profesionale specifice administrarii afacerilor. Absolventii acestui program de master vor dobandi competente si abilitati specifice consultantei in afaceri, precum lucrul in echipa, leadership, comunicare si negociere in consultanta in limba romana si engleza, cunoasterea legislatiei din domeniul afacerilor, diagnoza afacerii, calculatia costurilor, utilizarea calculatorului in simularea proceselor de afaceri etc.
Facultatea de Chimie:
Chimia avansata a materialelor in limba engleza. Masterat de cercetare, programul se adreseaza persoanelor care lucreaza in toate domeniile ce necesita cunoasterea aprofundata a materialelor si care doresc sa isi imbunatateasca competentele de baza. Programul se adreseaza, de asemenea, studentilor de formatie mixta (fizica, biologie) ce doresc sa isi imbunatateasca cunostintele in chimie si studentilor ce doresc sa obtina o formare solida in vederea realizarii unui stagiu doctoral. Activitatea acestui program este fundamental practica, prin activitati de laborator si cercetare de echipa.
Facultatea de Filosofie:
Filosofie analitica in limba engleza (Master in Analytic Philosophy). Programul vizeaza aprofundarea unor probleme actuale ale filosofiei analitice, din diverse directii de dezvoltare a acesteia: ontologie si epistemologie, logica filosofica si filosofia limbajului, filosofia mintii etc. Programul va utiliza metode de interactiune active in care studentul este indemnat sa joace rolul de actor al formarii sale, prin lecturi pregatitoare, intrebari si dezbateri la cursuri si seminarii, analiza, interpretare si comentariu de text. Se acorda atentie promovarii muncii in echipa atat ca mod de invatare, cat si ca mod de cercetare.
Facultatea de Fizica:
Interactiunea radiatiei cu materia in limba engleza Masterat de cercetare, programul ofera posibilitatea de a dezvolta performanta stiintifica in domenii ca Fizica, Fizica Medicala, Biofizica, Fizica Informatica si Fizica Tehnologica. Programul are o dimensiune puternic aplicativ-experimentala, prin implicarea studentilor masteranzi in proiecte de anvergura internationala, prin colaborarea Facultatii de Fizica cu structuri de cercetare renumite (CERN, AUGER, LAGUNA, LAGUNA-LBNO).
Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii:
Mass-Media, dezvoltare, societate in limba franceza (Medias, developpement, societe). Realizat in parteneriat cu Agentia Universitara a Francofoniei, programul formeaza profesionisti in jurnalism civic, antropologia comunicarii, comunicarea pentru ONG-uri si dezvoltare durabila, comunicare interculturala si relatii interetnice, industrii culturale si noile tehnologii. In cadrul cursurilor, vor preda atat profesori romani de la UB (Mihai Coman, Camelia Beciu, Mirela Lazar, Daniela Frumusani, George Popescu), cat si profesori straini (Nicolas Pelissier, Dana Popescu Jourdy, Alain Giroud, Odile Riondet).
Alte programe de masterat in limbi straine:
Facultatea de Drept: Master profesional de drept european si international al afacerilor in limba franceza (Mastere Professionnel en Droit Europeen et International des Affaires)
Facultatea de Geografie: Riscurile mediului aerian in limba engleza (Air-Environment Risks and Health Response)
Facultatea de Limbi si Literaturi Straine: Studii culturale americane (limba engleza); Studii culturale britanice (limba engleza); Traducere si terminologii specializate; Traducerea textului literar contemporan.
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala: Master de Cercetare in Sociologie in limba engleza (Master of Research in Sociology).