Atunci cand apelezi la medicamete speri ca acestea sa te ajute, sa te vindece, sa diminueze durerile. Specialistii ne previn insa ca unele medicamete pot duce la deces.

Pastilele care "te omoara"

Cercetatorii au descoperit ca o categorie populara de medicamente, anticolinergicele, poate avea ca efect advers perturbarea functiilor cognitive. Acest lucru poate duce la deces.

Din categoria anticolinergicelor fac parte toate produsele care contin difenidramina si cele care sunt folosite pentru tratarea incontinentei urinare. Specialistii ii sfatuiesc pe pacientii in varsta sa faca un consult medical pentru a determina nivelul expunerii la anticolinergice.

Studiul care a dus la descoperirea efectelor acestor medicamente a fost facut pe 13000 de persoane in varsta (65 de ani), de ambele sexe. S-a dovedit ca anticolinergicele blocheaza actiunea unui neurotransmitator important numit acetilcolina. Cel mai cunoscut produs farmaceutic responsabil cu aceste efecte este Benadrylul, urmat de Demerol.

Anticolinergicele se mai folosesc si in tratarea hipertensiunii si a insuficientei cardiace congestive.  Cercetatorii au evaluat cu atentie efectul acestor medicamente asupra pacientilor si au ajuns la concluzia ca ele pot duce la afectarea ireversibila a functiilor cognitive, ducand chiar si la moarte.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont