15 instituţii britanice de învăţământ superior vor fi prezente în perioada 3-4 noiembrie la Bucureşti, la hotel Novotel, în cadrul primului târg educaţional dedicat exclusiv învăţământului britanic, organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, în colaborare cu British Council, Study Abroad Advising Centre şi Sensiblu.

Cele două zile de târg le vor da ocazia participanţilor să se familiarizeze cu mediul academic tipic britanic, inclusiv prin discuţii cu unul dintre invitaţii speciali la eveniment, Ambasadorul Studenţilor din University of Worcester, Bogdan Răileanu.

Participarea la eveniment este gratuită, iar cei care confirmă înscrierea pe site-ul evenimentului vor beneficia de 20% reducere la programul de master Marketing, Publicitate şi PR oferit în România de University of Sheffield şi SNSPA.

În plus, vor participa şi la o tombolă cu premii. Evenimentul, aflat la prima ediţie, îşi propune să vină în ajutorul elevilor şi studenţilor români dornici să urmeze cursurile universităţilor din Regatul Unit. Statisticile arată că, pe piaţa din România, aproximativ 5000 de tineri aleg să studieze anual cursurile unei universităţi britanice. La nivel internaţional, circa 400.000 de studenţi se îndreaptă către instituţiile de învăţământ superior de pe teritoriul Regatului Unit sau filialele acestora din întreaga lume. Astfel, sectorul educaţional de nivel universitar a devenit unul dintre cei mai importanţi exportatori ai economiei Marii Britanii.

Dincolo de exportul instrumentelor educaţionale şi aptitudinale, cărţilor, programelor, materialelor şi conţinutului în valoare de 1.5 miliarde de lire anual, Marea Britanie este un lider global în dezvoltarea legăturilor şi parteneriatelor dintre educaţie şi industrie.

Calificările profesionale recunoscute la nivel internaţional şi vizate de cei care doresc să-şi extindă perspectivele profesionale reprezintă unul dintre factorii generatori pentru statutul de lider inovativ al Regatului Unit.

Calitatea superioară a învăţământului încadrează Marea Britanie între liderii educaţionali ai momentului. Potrivit clasamentului QS World University realizat în 2012, patru din primele zece universităţi din lume sunt britanice. De asemenea, Marea Britanie are 30 de universităţi în top 200, fiind surclasată doar de Statele Unite ale Americii la acest capitol, cu 54 de universităţi.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont