Reprezentanța Comisiei Europene are plăcerea de a vă invita la dezbaterea finală din cadrul campaniei naționale de informare Forum European care va avea loc joi, 13 iunie 2013, începând cu ora 11.00, pe strada Vasile Lascăr, nr. 31, etaj 1.

În prima parte a evenimentului va avea loc o discuție pe tema guvernanței economice europene la care vor lua parte Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Leonard Orban, fost Comisar European, Florin Pogonaru, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Dan Suciu, jurnalist la DIGI 24 TV. La finalul dezbaterii va avea loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului de eseuri pe teme economice europene dedicat studenților economiști din întreaga țară. Evenimentul va fi moderat de Dana Deac, jurnalist.

Campania de informare Forum European a fost derulată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în perioada martie 2012 – iunie 2013. Ea a presupus organizarea a 12 dezbateri la nivel național pe tema guvernanței economice europene în cele mai importante universități din țară, la care au luat parte renumiți experți economici, studenți, profesori, presă, precum și alți cetățeni interesați, creându-se astfel o platformă de dialog între specialiști avizați și societatea civilă pe subiecte economice europene. De asemenea, campania a presupus derularea la nivel național a unui concurs de eseuri pe teme economice europene prin care studenții la facultăți cu profil economic, drept, studii europene, relații internaționale, științe politice au fost invitați să realizeze materiale originale pe teme precum aderarea României la zona euro sau Tratatul fiscal, six-pack.

La dezbateri au participat peste 2400 de studenți și profesori care au intrat în dialog cu analiști economici și jurnaliști având experiență solidă privind subiectele europene: Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Leonard Orban, fost Comisar European, Daniel Dăianu, fost Europarlamentar, Aurelian Dochia, analist economic, Florin Pogonaru, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Vasile Pușcaș, fost Ministru, Alexandru Lăzescu, fost Președinte-director general TVR, Daniel Apostol, jurnalist la the Money Channel, Dan Suciu, realizator DIGI 24 TV, Ovidiu Nahoi, realizator Money TV. De asemenea, 50 de studenți au ales să își exprime părerea privind guvernanța economică europeană trimițănd materiale originale în cadrul competiției de eseuri, dintre care au fost desemnați cinci finaliști.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

Guvernanța economică europeană

dezbatere organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul campaniei de informare Forum European

        13 iunie 2013

Locație: sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (str. Vasile Lascăr, nr. 31)

AGENDĂ

10.30 – 11.00

Înregistrare participanți

11.00 – 11.10

Cuvânt de deschidere:

Dana Deac, jurnalist

11.10 – 11.25

Intervenții:

Niculae Idu, șeful Reprezentanțai Comisiei Europene în România

11.25 – 11.40

Leonard Orban, fost Comisar European – Recomandările specifice de țară prezentate recent de Comisia Europeană

11.40 – 12.05

Florin Pogonaru, Președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România – Guvernanța economică europeană – impactul asupra mediului de afaceri din România

12.05 – 12.20

Dan Suciu, realizator Digi 24 TV – Cum se raportează studenții și masteranzii români la tema guvernanței economice europene?

12.20 – 12.50

Premierea câștigătorilor concursului de eseuri „România 2020 în contextul guvernanţei economice europene”

12.50 – 13.30

Buffet lunch

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont