Program Cityplex Constanta 10-16 iunie

SALA 1 Mănuşi Roşii (Mănuşi Roşii)– N-15

Regia: Radu Gabrea
In rolurile principale: Marcel Iureş, Alexandru Mihăescu

Gen:   Dramă

Durata: 117 minute
Ora :   S,D: 12:15; 14:30; 16:45; 19:00; 21:30

V, L – J: 14:00 , 17:00, 19:30, 22:00

Filmul Mănuşi roşii este o adaptare a best-seller-ului cu acelaşi nume al scriitorului Eginald Schlattner, şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de „Securitatea română” în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.După înăbuşirea revoluţiei din Ungaria de către tancurile sovietice (noiembrie 1956), puterea comunistă din România, de teama unor evenimente similare, a trecut la arestări masive şi organizarea de procese. În special în Transilvania, unde printre reprezentanţii populaţiei române, maghiare şi germane se răspândise ecoul celor întâmplate în ţara vecină şi exista pericolul ca situaţia politică să scape de sub control, ”securitatea” a dezlănţuit o campanie masivă de arestări.Una dintre victimele acestei campanii este şi tânărul de origine săsească, Felix Goldschmidt, student la o universitate clujeană şi conducătorul unui cenaclu literar.Convins la început că este victima unei erori, Felix este angrenat treptat în maşina infernală a metodelor staliniste de anchetă, unde vina individuală nu are nici o relevanţă, totul fiind subordonat unui sistem de victimizare, culpabilizare şi depersonalizare, care în ciuda rezistenţei sale iniţiale, îl transformă pe acesta într-un instrument docil al organelor de represiune. Prin presiune psihică, tortură, umilire repetată şi intimidare, Felix ajunge să devină martor al acuzării împotriva unor prieteni ai săi scriitori, trădându-şi până la urmă şi propriul frate.

 

SALA 2  Hangover Part II ( Marea Mahmureala 2) –  N-15

Regia: Todd Phillips

In rolurile principale: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms

Gen: Comedie

 

Ora :   S,D: 12:30, 15:00, 17:30, 20:00, 22:30

V, L – J: 13:00, 15:00, 17:30, 20:00, 22:30

 

În continuarea aventurilor din primul film, Phil (Bradley Cooper), Alan (Zach Galifianakis), Stu (Ed Helms) şi Doug (Justin Bartha) călătoresc în Thailanda pentru nunta lui Stu. Speriat de consecinţele extremele ale petrecerii burlacilor din Las Vegas, acesta a ales o distracţie mult mai cuminte: un simplu brunch! Dar lucrurile nu se petrec întotdeauna conform planurilor, iar cei patru se vor trezi iarăşi într-o aventură cu totul şi cu totul sălbatică prin primitoarea Thailandă.Blajinul Stu Price invata pe pielea lui ca aventurile de care poate avea parte in Bangkok sunt mai salbatice decat cele pe care le ofera Las Vegas-ul, trezindu-se tatuat pe fata in stilul pugilistului Mike Tyson de catre un specialist in tatuaje irlandez stabilit in Thailanda si avandu-l din nou ca un ghimpe in coaste pe mafiotul Mr. Chow, care are ceva de impartit cu cei patru nord-americani pusi pe sotii.

SALA 3 X-Men: First Class (X-Men: Cei dintai) – PREMIERA AP-12

 

Regia: Matthew Vaughn

In rolurile principale: Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, January Jones, James McAvoy

Gen: Acţiune, Dramă, SF

Durata: 132 minute
Ora :   S,D: 13:30, 18:30

V, L – J: 15:15, 23:00

X-MEN: CEI DINTÂI reuneşte anvergura şi acţiunea blockbuster-ului verii cu o poveste bazată pe personaje care dezvăluie începuturile poveştii X-Men şi o poveste secretă a războiului rece şi lumea noastră în pragul Armaghedonului. În timp ce cei dintâi descoperă, controlează şi îşi acceptă puterile formidabile, se formează alianţe care va naşte războiul etern dintre eroii şi ticăloşii din universul X-Men. Ca toate poveştile grozave cu X-Men, X-MEN: CEI DINTÂI abordează teme şi probleme ambiţioase, oferind în acelaşi timp o privire bogată şi personală asupra unei echipe neobişnuite de supereroi.

SALA 3 Kung Fu Panda 2 3D (Kung Fu Panda 2) – PREMIERA AG

Regia: Jennifer Yuh

In rolurile principale: Angelina Jolie, Jack Black, Lucy Liu

Gen: Animaţie, Aventuri, Comedie

Durata: 90 minute

Ora :   S,D: 11:30 (dub), 16:30 (dub), 21:00 (subtit)

V, L – J: 13:15 (dub), 18:15 (subtit)

 

Po trăieşte acum o viaţă liniştită, cunoscut ca legendarul luptător dragon. Alături de maeştrii în artele marţiale Cei Cinci Furioşi, protejează Valea de orice pericol, doar că pacea tuturor este ameninţată de un villain formidabil. Acesta plănuieşte să folosească o armă de neoprit pentru a cuceri întreaga Chină şi a şterge tradiţia kung fu de pe faţa pământului. Numai Po şi prietenii săi pot înfrunta această ameninţare, iar principalul atu al eroului va fi chiar originea sa misterioasă…

SALA 3  Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D  (Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi)– (Ap-12)

Regia: Rob Marshall
In rolurile principale: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penélope Cruz, Ian McShane

Gen:  Acţiune, Aventuri, Fantastic

Durata: 141 minute

Ora :    S,D: 23:00

V, L-J: 20:15

În această poveste despre adevăr, trădare, tinereţe şi moarte, căpitanul Jack Sparrow reîntâlneşte o femeie din trecutul său şi habar n-are dacă între ei se reaprinde scânteia dragostei sau ea doar îl foloseşte pentru a găsi legendara Fântână a Tinereţii. Când este obligat să se urce la bordul navei Revenge, condusă de formidabilul pirat Blackbeard, Jack se trezeşte în faţa unei neaşteptate aventuri în care nu ştie de ce să se teamă mai mult: de Blackbeard sau de femeia din trecutul său.

 

SALA 4  Nevasta la putere (Potiche) –AP -12

Regia: François Ozon

In rolurile principale: Fabrice Luchini, Catherine Deneuve, Gérard Depardieu

Gen: Comedie

Durata: 103 minute

Ora :   S,D: 14:00, 18:00, 22:00

V, L-J: 13:30, 18:00, 22:15

Anii ’70, Sainte-Gudule , un oraş din nordul Franţei. Suzanne (Catherine Deneuve), de vârstă mijlocie, trăieşte în umbra soţului ei, Robert Pujol (Fabrice Luchini). Acesta îşi conduce fabrica de umbrele cu o “mâna de fier”, comportament tiranic faţă de soţie, copii şi lucratorii din fabrică, fiind un om detestat.Sechestrat în timpul unor manifestări de protest ale muncitorilor, Robert Pujol suferă un un atac de cord şi, pe perioada convalescenţei, Suzanne preia conducerea fabricii. În ciuda scepticismului celorlalţi, se dovedeşte a fi o femeie de acţiune şi, cu ajutorul fostului ei iubit (Gérard Depardieu) – actualul primar comunist al oraşului – reuşeşte apalanarea conflictului şi punerea fabricii pe picioare. Dar Robert Pujol revine şi lucrurile se complică…POTICHE a făcut parte din selecţiile oficiale ale festivalurilor internaţionale de film de la Veneţia şi Toronto şi a rulat, în Franţa, în deschiderea evenimentului de notorietate Rendez-vous cu filmul francez. În 3 iunie deschide oficial TIFF Cluj-Napoca.

SALA 4 Dancing Dreams (Vise in pasi de dans) –AG

Regia: Rainer Hoffmann, Anne Linsel
In rolurile principale: Bénédicte Billet, Josephine Ann Endicott, Pina Bausch

Gen:   Documentar

Durata: 89 minute

Ora :   S,D: 12:00, 16:00, 20:00

V, L – J: 15:30, 20:30

Spectacolul de dans Kontakthof poartă semnătura inconfundabilă a Pinei Baush şi vorbeşte despre diversele forme pe care le poate lua interacţiunea dintre oameni, întâlnirile dintre un el şi o ea, căutarea dragostei şi a afecţiunii cu toate neliniştile, dorinţele şi îndoielile care vin odată cu asta. Spectacolul este despre sentimente, care reprezintă o mare provocare, în special pentru tineri.   Pentru aproape un an adolescenţi din 11 şcoli din Wuppertal (Germania) au trăit o experienţă intensă. În fiecare sâmbătă, 40 de elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, au repetat sub îndrumarea dansatoarelor Jo-Ann Endicott şi Bénédicte Billiet şi sub intensa observaţie a lui Pina Bausch. Filmul Dancing Dreams, de Anne Linsel şi Rainer Hoffman redă repetiţiile elevilor care culminează cu seara premierei spectacolului. Adolescenţii sunt surprinşi făcând primele lor încercări stângace de a  transforma ideile şi elementele dansului în mişcare, coregrafie şi de a dezvolta o expresie proprie a corpului. În decursul unui an tinerii se descoperă iar procesul prin care trec îi ajută să se maturizeze.  Pina Bausch i-a încurajat întotdeauna pe tineri să fie ei însişi. La sfârşitul repetiţiilor fiecare dintre ei nu numai că s-a maturizat, dar dincolo de asta, au devenit mai încrezători, independenţi şi mai sceptici în faţa prejudecăţilor. Redând o apropiere neobişnuită a acestora, filmul îi prezintă pe tinerii protagonişti în moduri sensibile şi sfârseşte prin a contura portretul unei întregi generaţii. Pina Bausch a murit pe 30 iunie, 2009. Dancing dreams este ultimul său film şi prezintă cel din urmă interviu cu faimoasa coregrafă şi dansatoare.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont