Proteste generale pentru studenti si profesori

Luni, marţi şi miercuri vom avea parte de un protest silenţios al studenţilor. Aceştia vor purta banderole la mână şi vor întinde bannere cu diverse revendicări pe cămine, cantine şi universităţi.

Joi, studenţii vor organiza un protest gastronomic

Studentii îi vor trimite ministrului Daniel Funeriu, la sediul Ministerului, borcane cu murături, zacuscă, slănină şi ce mai primesc de la părinţi, ca să guste şi el viaţa de student din România, pentru că el a studiat la Strassbourg.

În timp ce studenţii protestează în stilul lor, profesorii vor ieşi în stradă. Între 2 şi 4 martie, în faţa Ministerului Educaţiei, câteva sute de cadre didactice vor cere punerea în aplicare a deciziilor date de instanţele judecătoreşti cu privire la majorarea salariilor cu 33% şi revenirea la norma de 16 ore pentru profesorii cu vechime.

Studenţi vor picheta şi ei Ministerul Educaţiei săptămâna viitoare, între 7 şi 11 martie.

Ei sunt nemulţumiţi că prin legea Educaţiei pierd ponderea de 25% în cazul desemnării rectorilor şi din consiliile de administraţie. De asemenea, profesorii şi studenţii sunt nemulţumiţi de atitudinea ministrului Daniel Funeriu, care a refuzat dialogul cu partenerii sociali.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont