Multi dintre noi nu sunt buni mecanici, iar multora nu le pasa de masina atata timp cat arata si merge bine. Dar un sofer responsabil trebuie sa-si reserve macar 10-15 minute la fiecare sfarsit de saptamana pentru a verifica componentele esentiale ale masinii sale. Daca dai masinii tale minimul de atentie de care are nevoie vei economisi mult timp si acei bani pe care i-ai plati la atelier. Iata cateva lucruri pe care le poti face chiar tu:

Reguli pentru ingrijirea masinii - pregatirea masinii pentru primavara

Nu trebuie să troncăne sau să „bată” ceva

Specialiştii spun că, pentru o bună întreţinere a maşinii, este obligatorie o revizie tehnică. „La maşină nu trebuie să bată ori să troncăne nimic, totul trebuie să fie în parametrii”, subliniază Cătălin Parascan, administratorul Glisando Auto Service din Cluj-Napoca. El spune că românii sunt foarte interesaţi de maşinile lor proprii şi mai puţin grijulii cu cele pe care le au de la firme.

Schimbă uleiul de motor

Uleiul de motor trebuie schimbat deoarece unul cu o vâscozitate mai mare este mai bun pentru sezonul cald. Iar lichidul de parbriz de iarnă este necesar să fie înlocuit cu cel estival pentru că acesta din urmă are proprietăţi antistatice, antiaburire şi anticoroziune. Specialiştii recomandă înlocuirea uleiului şi a filtrelor la fiecare 5.000 de kilometri, explicaţia fiind că schimbarea temperaturilor poate determina formarea condensului şi apariţia acizilor în uleiul de motor.

Atenţie la antigel!

Trebuie urmărită şi starea în care se află lichidul de răcire. Menţinerea antigelului la nivelul potrivit ajută la evitarea supraîncălzirii. Aceasta se poate produce cu uşurinţă primăvara din cauza temperaturilor variate.
Bine verificate (de eventuale crăpături) trebuie să fie şi farurile, semnalizatoarele şi stopurile.

Verifică presiunea din pneuri

O presiune potrivită în pneuri reduce considerabil şansele producerii unei pene. De aceea, este bine să te asiguri că există o cantitate corespunzătoare de aer în pneuri. Dacă este optimă, aceasta influenţează pozitiv consumul de carburant al maşinii.

Nu uita direcţia şi plăcuţele de frână

Sunt necesare verificări ale maşinii la sistemul de direcţie şi la plăcuţele de frânare. Dacă plăcuţele de frânare sunt uzate, obligatoriu trebuie înlocuite.Şi ştergătoarele trebuie schimbate, pentru că multe dintre ele crapă iarna, din cauza temperaturilor scăzute.
Şi nu uita de bujii, acumulator, suspensii, radiator şi instalaţii electrice.

Spală bine maşina

Cel mai bine este să apelezi la o spălătorie automată, dotată cu sistem de spălare a şasiului. După spălare este utilă o ceruire.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont