Open University
Open University  o universitate cu lecții deschise, realizate în stilul clasic al învățământului superior – cu materiale de curs, explicații, exerciții, numar minim de ore de studiu individual etc. Avantajul site-ului este că poți urma, metodic, un curs de la început până la sfârșit, în propriul tău ritm. Te poți iniția în orice, de la “Să înțelegem infracționalitatea” până la “Crearea sunetelor muzicale”. Studenții care își fac un cont pot ține o evidență a lecțiilor terminate, a rezultatelor la test și a cunoștințelor deja dobândite.

Link: http://openlearn.open.ac.uk/
BBC

Chiar dacă știți BBC-ul datorită buletinului de știri retransmis la fix, pe internet BBC a ajuns sinonim cu informația de calitate, iar acest lucru este valabil și pentru portalul lor special de educație. Open2Today este un site cuprinzător, de unde puteți dobândi cunoștințe din domenii diverse, de la psihologie până la limbi străine, relgie, genetică etc. Unele lecții sunt structurate mai școlărește, altele sunt simple introduceri, invitând la aprofundare prin resursele puse la dispoziție.

Link: http://www.open2.net/learning.html
MIT

Dacă este greu sau nu să fii student la MIT, poți afla singur descărcând gratuit cursurile pe care le pune la dispoziție universitatea. Unele constau doar din prelegerile înregistrate de-a lungul anului, dar majoritatea pun la dispoziție programa, noție de lectură, proiectele individuale și suportul de curs.

Link: http://ocw.mit.edu/OcwWeb/web/home/home/index.htm
Wikiversity

La fel ca pe Wikipedia –  materiale de calitate garantată, inclusiv pentru învățământ superior și pe toate domeniile de studii. Site-ul cuprinde nu doar cursuri în sensul clasic al cuvântului, ci și lecții multimedia, filme, înregistrări audio și tutoriale interactive pas-cu-pas.

Link: http://en.wikiversity.org/wiki/Portal:Tertiary_Education
Science Direct

Este cea mai cunoscută bază de date cu articole științifice din reviste de prestigiu internațional. Pentru a accesa site-ul, ai nevoie de un cont de utilizator, iar majoritatea articolelor pot fi citite în întregime doar contra cost. Site-ul poate fi însă accesat gratuit de la Biblioteca Centrală Universitară.

Link: http://www.sciencedirect.com/
Sage Publications
Este o editură cu renume în domeniul științific și cu o colecție impresionantă de cărți și reviste științifice. Timp de o lună pe an, site-ul ofera o perioadă promoțională în care pot fi descărcate gratuit, însă pentru a avea acces la informație aveți nevoie oricum de un cont, ce poate fi creat gratuit.

Link: http://online.sagepub.com/
LiveMocha

Pe LiveMocha puteți învăța limbi străine pe baza unor cursuri interactive, în ritmul vostru, în timp ce interacționați cu alți prieteni de pe site pentru a testa ce ați învățat. Site-ul pune la dispoziție lecții, exerciții, teste dar și o rețea socială cu alți utilizatori.

Link: http://www.livemocha.com/
Open Educational Resources

Foarte accesibile cu materiale pentru profesori, cursuri complete și module compuse din câteva cursuri. Ca materiale de studiu, sunt disponibile activități, fișiere audio, planuri de lecție, teme, jocuri pentru învățare, strategii de învățare, manuale, prelegeri înregistrate video. Nu este nevoie de un cont pentru a le accesa, în schimb crearea unui cont te poate ajuta să vezi doar cursurile care te interesează.

Link: http://www.oercommons.org/
Wikibooks

Bibliotecă gratuită de pe un site din faimosul proiectul  Wikipedia.

Link: http://en.wikibooks.org/wiki/Main_Page
Connexions

Se are in vedere modificarea și publicarea resurselor educaționale – sub formă de cărți, cursuri, referate etc.

Link: http://cnx.org/
Fathom

Contine cursuri de la instituții de prestigiu, precum American Film Institute, British Museum, Columbia University, London School of Economics, New York Public Library etc.

Link: http://www.fathom.com/products/course_directory.html
Project Gutenberg

Primul proiect de adaugare a cărților pe si are 25.000 de titluri.

Link: http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page
Books.google.com

Google pune la dispoziție cel mai puternic motor de căutare în interiorul cărților – rezultatele pot fi citite direct din fereastra de căutare. Nu toate cărțile pot fi vizualizate gratuit.

Tags:
3 Comentarii
  1. linguaprof 14 ani în urmă

    Site-urile BBC si British Council sunt extrem de bogate, paradisuri online pt studenti si profesori, Livemocha pare o idee buna. Site-uri cu materiale gratuite pentru invatarea lmbii germane nu prea sunt- o exceptie: site-ul Deutsche Welle.

  2. Debi 14 ani în urmă

    Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont