Ciupercile sunt cunoscute pe scară largă pentru gustul lor excelent și beneficiile uimitoare pentru sănătate. Daruite de „mama-natura” cu o tonă de vitamine și minerale esențiale, acestea oferă un plus excelent în dieta dvs., adăugând aromă multor rețete diferite.
Astazi va propunem o reteta simpla, potrivita pentru viata studenteasca.
Ingrediente:
• 2 conserve de 12 oz de ciuperci (sau 2 cutii de 1 lb proaspete, taiate)
• 2 cepe potrivite, taiate marunt
• 1 conserva de 12-oz de sos de rosii (se pot inlocui cu rosii proaspete)
• ulei
• sare, piper, patrunjel taiat marunt dupa gust
Mod de preparare:
Prajesti ceapa in ulei pana cand devine moale si aurie. Apoi adaugi ciupercile si le prajesti si pe acestea. Adaugi putina apa si fierbi pana cand ciupercile sunt foarte moi si mai inchise la culoare, dupa care mai adaugi sosul de rosii, sarea si piperul (dupa gust), si fierbi pana cand se ingraosa. Cand este gata poti sa presari patrunjel.
Această tocană de ciuperci este o masă consistentă, prietenoasă cu buzunarul, ușoară ca si digestie, cu un preparat, care este gata în mai puțin de 30 de minute. O puteți mânca pe tot parcursul anului și se potrivește bine cu paste, quinoa, orez sau piure de cartofi.
Această rețetă este vegană, cu conținut scăzut de grăsimi și poate fi făcută fără gluten.
Tags: Bancuri cu studenti camin mancare Retete