Chiftelute de dovlecei
Ingrediente:
dovlecei tineri (2-3), ou (1), brinza rasa (2 linguri), faina (1 lingura), untdelemn (100 g).
Mod de preparare:
Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, faina, brinza rasa. Se fac chiftelute, potrivite ca marime, care se prajesc in ulei. Se servesc fierbinti.
Chiftelute de cartofi
Ingrediente:
cartofi (300 g), faina (1 lingura), albus (1), drojdie (10 g), untdelemn (100 g).
Mod de preparare:
Cartofii fierti, dati prin masina de tocat, se amesteca cu albusul, drojdia si faina. Se face o pasta din care se formeaza chiftelute sau crochete. Cine doreste le poate da inainte de prajire prin cascaval sau telemea, rase.
Chiftelute aperitiv
Ingrediente:
carne de vaca (100 g), untdelemn (50 ml), albus (1), cartofi, ceapa, patrunjel, marar, usturoi, cimbru.
Mod de preparare:
Cartoful fiert sau crud (dat prin masina de tocat), se amesteca cu carnea tocata, la care se adauga ingredientele de mai sus. Se formeaza chiftelute care se prajesc in putin untdelemn cu apa sau se frig pe gratar. Se pot fierbe si la abur. In acest caz se adauga in compozitie o lingura de orez.
Aperitiv cu sunca sau parizer
Ingrediente:
albus (1), faina (1 lingurita), margarina (10 g), sifon, sunca slaba sau parizer (150 g).
Mod de preparare:
Sunca sau parizerul, taiate in bucatele marunte, se amesteca cu faina desfacuta in 1-2 linguri de sifon si un albus bine batut. Se fac clatite mai groase decit cele obisnuite care se coc intr-o tigaie bine incinsa, unsa cu margarina. Se mai poate adauga in compozitie patrunjel sau marar marunt tocate. Inainte de a fi servite clatitele pot fi stropite cu suc de rosii.