SB Constanța vă invită la proiecția filmului „Nuntă în Basarabia” : vineri, 30 Martie, la orele orele 20:30, în cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei”

În cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei”, Organizația Studenților Basarabeni împreună cu Cityplex vă invita la proiecția filmului „Nuntă în Basarabia”, Vineri – 30 Martie, orele 20:30.

În acest an Festivalul e la a V-a ediție și păstrăm tradiția de a sărbători  Unirea Basarabiei cu România de la care pe 27 martie se împlinesc 94 de ani.

Vă oferim în imagini și culori posibilitatea de a cunoaște particularităților culturale din Basarabia, să distingeți coerențele, dar și diferențele dintre societățile surori de pe cele două maluri ale Prutului.

Un tânăr dirijor din Bucureşti şi o pianistă din Chişinău s-au căsătorit recent în România. Cei doi sunt nevoiţi să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament.

Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiție între rudele tinerilor însurăței, iar situația e tensionată în plus de diferențele de obiceiuri și tradiții în astfel de ocazii. Deși în spatele discuțiilor despre ritualuri se ascund animozități care le sunt străine, cu rădăcini de ordin istoric și politic, mirele și mireasa sunt prinși în mijlocul acestei lupte de orgolii, care seamănă cu un meci româno-moldovenesc și scoate în evidență deosebirile de educație, cultură și convingeri politice dintre ei.

Vă așteptăm!

Prețul biletului este de 3 lei.

Invitații și bilete la : 0763906631 (Gigi)

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont