Asociatia „Community Links” a lansat astazi o noua etapa a proiectului „Lider Ovidiu”, care le ofera studentilor economisti stagii de internship in mari companii din Romania, precum si intalniri inspirationale cu lideri din mediul de afaceri, care le pot servi tinerilor drept modele.

Proiectul ii ajuta astfel pe studenti sa completeze in mod pragmatic cunostintele dobandite pe bancile facultatii, in conditiile in care competitia pe piata muncii este acerba, iar cerintele sunt tot mai mari. In multe state din lume, internshipul este un instrument esential in formarea profesionala a tinerilor, marile universitati adoptandu-l ca atare in curricula academica.

„Prima etapa in procesul de maturizare a unui tanar este aceea de a fi capabil sa decizi ce-ti place, ce-ti doresti, succesul e posibil numai in felul acesta, pornind de la tinta pe care ti-ai propus-o. De aceea, proiectul <> pune la dispozitia studentilor optiuni variate, decizia le apartine si acesta este primul castig pentru ca ei decid! Motivatia devine definitorie si aceasta il determina pe student sa finalizeze un stagiu de trei luni, mai lung decat o practica obligatorie”, a declarat Corina Vintan, Fondator si Presedinte al Asociatiei „Community Links” la conferinta care a avut loc la ASE si la care au participat, in calitate de speakeri, Anca Bidian, CEO KIWI Finance, Andrei Ionescu, Director Regional de Marketing la Barilla Foods si Sorin Tranca, Fondator si Director de Creatie la Friends Advertising.

Procesul de selecție se realizează de amandouă părțile. Studenții au posibilitatea sa-și aleagă primele trei companii, dintr-o lista generoasă de companii partenere, în care își doresc să obțină internship-ul. În același timp, companiile vizate primesc aplicațiile studenților interesați și decid în funcție de acestea. Chiar dacă prima companie vizată nu te-a ales, ai încă două opțiuni.

Mediul de afaceri românesc și-a asumat faptul că implicarea se poate constitui într-un efort pedagogic de formare a tinerei generații in spiritul valorilor europene: competitivitate, performanță, creativitate, spirit antreprenorial și implicare civică. Responsabilitatea formării unor profesioniști în perioade tulburi, când sistemul de învățământ și piața muncii sunt într-o continuă transformare, revine tuturor actorilor implicați. Mediul privat, deopotrivă cu școala și familia, reprezintă pentru studentii din program o adevarată șansă de a se forma ca profesioniști.

Dacă ești student la ASE și vrei să-ți încerci profesia înainte de absolvire, dacă vrei să testezi piața muncii și să ai mai multe informații despre posibilitățile tale intră aici http://www.communitylinks.ro/

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont