Scorpion

Scorpion

Trasaturi generale ale zodiei


Orice enciclopedie descrie scorpionul ca fiind o arahnidă nocturnă, care îşi atacă şi paralizează prada cu o otravă injectată în ea de coada lui lungă, curbată, folosită atît pentru autoapărare, cît şi pentru distrugere. înţepătura lui e uneori fatală.
Oamenii se trag deseori înapoi cînd aud că cineva e născut în noiembrie, murmurînd: „Ah, eşti Scorpion!”, fie cu teamă în glas, fie cu admiraţie şi respect. Uneori mai scot şi cîte un chicotit, legat, evident, de legendara senzualitate a Scorpionului. Nativii sînt sătui de aceste reacţii la zodia lor şi cine-i poate condamna? Dar ei sînt lipsiţi de scrupule şi periculoşi, nu?
Greşit! Asta depinde de multe lucruri. în primul rînd, ar trebui să înveţi cum să-i recunoşti pe nativi. Scorpionului îi place să circule incognito. Datorită puterii lui de autococntrol, de obicei reuşeşte, dar există cîteva modalităţi care te vor ajuta să-i penetrezi deghizarea.
Uită-te la ochi. Fie ei albaştri, verzi, căprui sau negri, te vor străpunge cu intensitatea lor hipnotică. Majoritata oamenilor devin agitaţi şi stînjeniţi sub privirea fixă a Scorpionului. Va trebui să rupi vraja şi să-ţi muţi privirea, căci nu vei cîştiga niciodată confruntarea de priviri cu un Scorpion. Aceasta e o modalitate infailibilă de a identifica un plutonian. Ochii nativului îţi străpung fiinţa pînă în adîncuri, pătrunzîndu-ţi în suflet.
După asta, ascultă-l cum vorbeşte. Tonul poate fi moale precum catifeaua, răguşit sau usturător de tăios, vorbirea măsurată şi lentă sau ritmată şi repezită, dar vorbele lui nu vor avea niciodată drept scop crearea unei imagini false a propriei persoane. Scorpionul ştie exact cine e şi cine nu e şi nimic din ce gîndesc alţii despre el nu va schimba asta. Nici insultele, nici complimentele nu au absolut nici un efect asupra lui. Nu are nevoie să-i spună alţii care-i sînt viciile şi virtuţile. în cel mai bun caz, va fi de acord, calm, cu evaluarea ta, în cel mai rău caz te va suspecta de motive ascunse.
Dacăai să dai vreodată peste un Scorpion palavragiu, cu privire alunecoasă, consideră-l o excepţie astrologică extrem de rară, căci puţini nativi sînt agitaţi.
Majoritatea plutonienilor au un fizic plin de forţă. Trăsăturile sînt marcat greoaie sau ascuţite şi bine cizelate, iar nasul e destul de proeminent, uneori chiar ca un cioc de pasăre. La nativii tipici, pielea e foarte palidă, aproape translucidă, iar sprîncenele sînt groase şi unite deasupra nasului. Dar ceea ce îi dă de gol est vitalitatea electrică pe care o degajă prin simpla lor prezenţă. Oricît ar încerca ei să treacă neobservaţi, o asemenea forţă vitală nu poate fi ascunsă complet. Bărabţii vor avea braţe şi picioare păroase, iar părul acesta va avea deseori tente roşiatice. Majoritatea nativilor au ochii şi părul închise la culoare, dar să nu trecem cu vederea tipul blond, glacial, perfect exemplificat de Grace Kelly. Glacial la suprafaţă, am vrut să spun. Calmul şi stăpînirea de sine de suprafaţă ale plutonienilor sînt create şi menţinute cu grijă pentru a ascunde natura lor clocotitoare.
Au un autocontrol de invidiat. Indiferent de furtunile emoţionale stîrnite în ei, rareori le vei vedea reflectate pe chipul îngheţat, imobil al Scorpionilor. Aceşti oameni afişează în mod conştient o figură inexpresivă şi sînt mîndri de asta. Ei ordonă trăsăturilor feţei să rămînă neclintite şi acestea se supun. (Nici n-ar îndrăzni să n-o facă.) Rareori vei vedea un Scorpion dîndu-se de gol roşind sau încruntîndu-se. Zîmbetele sînt rare dar sincere. Trupul Scorpionului se supune aceloraşi ordine ca şi faţa. N-ai să-i vezi sărînd în sus, tresărind sau manifestînd ticuri nervoase. Reacţiile sînt păstrate la minim, pentru că arta Scorpionului constă în neîncetata testare a motivaţiilor şi firii tale, în timp ce el rămîne impenetrabil. E un adevărat expert.
E important să ţii minte că există un tip de Scorpion care se mişcă şi vorbeşte destul de repede şi pare a avea un comportament deschis, prietenos. Uită-te adînc în ochii lui şi gîndeşte-te bine la cîteva din faptele lui anterioare, la adevăratul lui comprotament. De fapt, toată pălăvrăgeala aceea veselă e doar un joc pentru el. în interior, e la fel de dur şi hotărît ca şi ceilalţi plutonieni. Poate e chiar mai periculos, petnru că deghizarea lui e mai bună şi te păcăleşte mai uşor. Trebuie să fii mereu în gardă cînd eşti pe lîngă un Scorpion. Nu vreau să spun că sînt răi, ci doar că nu sînt nici blînzi, nici naivi. Unii nativi, dîndu-şi seama că ochii îi dau cel mai adesea de gol, poartă ochelari mai tot timpul, chiar şi noaptea.
Spune-i unui Scorpion că are un mare talent care într-o zi va fi recunoscut de întreaga lume şi îţi va răspunde firesc, liniştit: „da, ştiu”. Roagă-l să-ţi facă un serviciu şi răspunsul va fi la fel de simplu: „Da, sigur”, sau „Nu, nu pot”.
Dacă eşti o finţă sensibilă, nu-i cere părerea sau sfatul. îţi va spune adevărul adevărat, oricît de brutal ar fi el. Tu l-ai întrebat! Scorpionul nu va face complimente gratuite ca să crească în ochii cuiva sau ca să cîştige un aliat. Nu e de demnitatea lui să flateze. Cînd îţi spune ceva drăguţ, apreciază acele vorbe ca pe o comoară. Poţi fi sigur că sînt sincere. Dacă îţi spune că ai voce, lasă baltă cîntatul în baie şi pune mîna pe microfon. Dacă spune că ai o voce grozavă, poţi să te duci liniştit să dai o probă la Metropolitan. S-ar putea chiar să-ţi înlăture din drum cîţiva munţi fără nici un strop de efort, ca să te ajute. Să nu crezi toate poveştile pe care le auzi despre egoismul Scorpionului. Mai bine ascultă ce povestesc cei care au beneficiat de sfaturile lui înţelepte şi de generozitatea lui. E de la sine înţeles că acest nativ atrage în jurul lui atît admiratori loiali şi devotaţi cît şi inamici invidioşi şi plini de ură. Dar chiar şi aceştia din urmă îl respectă împotriva voinţei lor şi vei observa că evită să-l provoace pe faţă. Exemplele celor puţini care au încercat sînt dureros de vii în amintirea tutror celor care tind să uite că precauţia e obligatorie cînd lansezi un atac împotriva Scorpionului. Nu uita! Planeta lui, Pluto, guvernează şi energia nucleară!
Totuşi, aceşti oameni au o drăgălăşenie care-ţi rămîne în minte şi deseori manifestă o compasiune blîndă faţă de cei bolnavi sau disperaţi. Planeta care-l influenţează îi oferă acestui personaj mai multe căi de urmat. Poate imita scorpionul nocturn, care îi înţeapă pe alţii şi chiar pe sine însuşi, chiar dacă asta îl ucide, doar de dragul plăcerii de a înţepa, sau poate imita vulturul care-l simbolizează şi care se ridică deasupra limitelor sale şi îşi foloseşte forţa cu înţelepciune şi cu simţul dreptăţii.Mari generali, preşedinţi şi savanţi sînt astfel de vulturi. Această zodie a dat mai mulţi preşedinţi ai Statelor Unite decît oricare alta.
Cît despre scorpionii nocturi, probabil că ai simţit şi tu înţepătura cîtorva. Astrologia antică îi numea şerpi. Nu e greu de ghicit cărei categorii îi apraţin Scorpionii pe care-i întîlneşti. Există însă şi cîţiva care se situează undeva între arahnida nocturnă şi vultur. Aceştia sînt şopîrlele cenuşii. La ei sacrificiul de sine se transformă în îngrijorare nevrotică pentru propria persoană, iar talentele paranormale se transformă într-o teamă permanentă de pericole obscure, care pîndesc din umbră şi pot lovi în orice clipă. Curajul plin de forţă se distorsionează şi, în loc de răzbunarea nemiloasă a scorpionului sau de nobleţea vulturului care se ridică deasupra acestor sentimente negative, la şopîrle apare o meschinărie josnică ce le face să se retragăîn hăţişul urilor lor mărunte la cea mai mică ofensă. Ei speră că destinul le va pedepsi inamicii, cărora le doresc moartea aproape fără să-şi dea seama de acest lucru, dar refuză să acţioneze direct pentru a se răzbuna.
Şopîrlele cenuşii nu reuşesc să ia putere de la Pluto, putere care i-ar ridica deasupra circumstanţelor nefericite în care se găsesc. Chiar şi atunci cînd sînt prinşi în încleştarea nemiloasă a tragediei, această uluitoare forţă interioară poate oferi Scorpionilor şansa unui nou început în lumina soarelui. Dar şopîrlele caută umbrele întunecate şi zac în somnolenţă, risipind jalnic darurile zodiei lor.însăun Scorpion nu se scufundă niciodată atît de adînc în mlaştina deprimării încît să piardă complet puterea lui Pluto. Niciodată nu e prea tîrziu pentru o şopîrlă să se transforme în vultur. Această vrajă specială aparţine exclusiv celor născuţi în semnul Scorpionului. Tot ce au de făcut e să apeleze la ea.
Vulturii tipici nu cunosc frica. chiar şi femeia sau bărbatul obişnuit din acest semn vor înfrunta cu vitejie orice, de la durerea fizică şi sărăcie pînă la ridicol şi eşec, cu un fel de mîndru dispreţ şi convingerea interioară că pot depăşi orice lovitură a sorţii.
Scorpionul este extrem de loial prietenilor. Unii dintre ei chiar sînt în stare să-şi dea viaţa (în luptă sau într-o situaţie de criză) pentru a-şi salva prietenii, rudele sau persoanele iubite. Soldatul din Scorpion sare instinctiv să-şi tragă camaradul rănit la adăpost, înfruntînd gloanţele inamicului. Pompierul din această zodie moare ca să salveze copilul din clădirea în flăcări. Uneori pare că aceşti oameni caută în mod inconştient dar voit violenţa, pericolul, pentru a-şi pune la încercare forţa interioară.
Scorpionul nu uită niciodată că a primit un dar sau că cineva a fost bun cu el şi acea persoană va fi răsplătită din plin. Pe de altă parte, nu uită nici o rană sau o ofensă, dar poate reacţiona în mai multe feluri. Vulturul îşi va zdrobi inamicul, ca acesta să înveţe să nu-l mai rănească niciodată, va cîştiga lupta şi-l va lăsa pe învins să plece în drumul lui. Mortalul scorpion nocturn va înţepa mai întîi, apoi va planifica distrugerea duşmanului, apoi va înţepa din nou. El nu se mulţumeşte doar să plătească poliţele ca să fie chit cu inamicul. El trebuie să-l distrugă complet, sau măcar să-l doboare. Arahnida tipică va sta treaz nopţile, plănuind cum să se răzbune. Dacă un vecin îi zgîrie dinadins aripa maşinii, a doua zi el îi va zgîria ambele aripi ale maşinii vecinului şi poate va trece cu cauciucurile şi peste gardul viu, îngrijit, al acestuia – numai aşa… ca dobîndă la poliţă. Aceşti nativi rareori se mulţumesc să plătească măsură pentru măsură inamicilor, ca să le arate că ce ţie nu-ţi place altuia nu face. Ei plătesc dublu, triplu, cu vîrf şi îndesat! însă la şopîrlele cenuşii, răzbunarea plutoniană se manifestă printr-o ură înnăbuşită ani la rînd, ceea ce duce în final la o profundă depresie sau chiar la o boală fizică. Ferocele resentiment scorpionesc răsucit spre interior şi niciodată exprimat ajunge să-l otrăvească la fel de sigur cum propria înţepătură ucide vietatea după care au fost numiţi aceşti nativi. Atunci cînd acest sentiment e manifestat, exprimat, poate provoca vinovăţie, pentru că, în adîncul inimii lor acestor oameni le e ruşine să facă rău celor neajutoraţi. de aceea, acest sentiment ar trebui pur şi simplu depăşit. Nativii trebuie să înveţe să treacă mai departe fără a mai privi vreodată înapoi.
Tabloul sănătăţii Scorpionului îi oglindeşte perfect firea. El poate să-şi distrugă trupul cu excese, melancolie sau prea multă muncă, dar îl şi poate reface prin simpla putere a voinţei. Această forţă plutoniană îl poate ajuta să-şi revină chiar şi dintr-o boală foarte gravă. Nativul e rareori bolnav, dar cînd se întîmplă e de obicei ceva grav. Cele mai bune medicamente sînt o lungă perioadă de odihnă şi o schimbare de atitudine, prin care să alunge din suflet resentimentele şi să primească în loc o acceptare senină a stării de lucruri. Sînt pacienţi foarte dificli căci desigur că ştiu mai multe decît toţi doctorii şi asistentele. Principalele lor zone sensibile la microorganisme şi accidente sînt organele reproducătoare, nasul, gîtul, inima, coloana vertebrală, spatele, sistemul circulator, picioarele şi gleznele. varicele şi accidentele pe terenul de sport sînt ceva obişnuit la ei. Ar trebui să evite focul, explozibilii, vaporii toxici şi radiaţiile. Cu toate acestea, vei descoperi o mulţime dintre ei în ocupaţii unde flirtează cu pericolul şi intră în contact exact cu aceste lucruri. Uneori suferă de sîngerări nazale cronice sau din diverse motive suferă operaţii la nas.
Scorpionul e profund interesat de religie, extraordinar de curios în legătură cu toate fazele vieţii şi morţii, foarte pasionat de sex şi irezistibil atras de dorinţa de a se schimba în bine. Tot el e eroic, dedicat legăturilor de familie şi amoroase. în plus, se simte dator să protejeze cu blîndeţe copiii şi sufletele mai slabe. Poate fi sfîtn sau diavol. Poate experimenta cele mai negre mistere ale Iadului sau poate tuna şi fulgera împotriva păcatului şi decadenţei. Fie că vorbeşte de la amvon, într-o întrunire de afaceri sau pe scenă, atracţia lui hipnotică va prinde în mreje publicul, transfigurîndu-l. De fapt, e o chestie destul de înfricoşătoare! Chiar şi atunic cînd Scorpionul a permis temporar furiei, melancoliei sau alcoolului să-l tîrască în şanţ, poţi să pui rămăşag pe exemplarul tău din „Infernul” lui Dante că ceilalţi vagabonzi vor face cărare cînd va trece el!
E feroce de posesiv cînd vine vorba de lucruri pe care le consideră ca fiind proprietatea lui. îşi doreşte succesul, dar ambiţia lui nu e niciodată ostentativă. Aşteaptă liniştit momentul cînd va face mişcarea de mat, iar între timp îşi face treaba, ştiind sigur căe perfect pentru o poziţie superioară. Preia controlul încet dar sigur şi poate face cam tot ce vrea, cu condiţia să vrea cu adevărat. Puterea întunecată, magică, misterioasăa lui Pluto poate transforma dorinţa în realitate cu meticulozitate rece şi concentrată.
Deşi o dorinţă morbidă de a cunoaşte adîncurile depravării şi decăderii umane poate da naştere unei şopîrle cenuşii care se lăfăie într-o lume a drogurilor şi cruzimii, el poate inversa procesul trecînd la medicină, unde tratamentele drastice, purtînd aceleaşi simboluir ca drogurile, îl fascinează pur şi simplu. Deşi mulţi dintre chirurgii sadici sînt Scorpioni, e la fel de adevărat că mulţi dintre cei mai buni medici ai lumii sînt inspiraţi tot de Putlo săvindece atît mintea cît şi trupul, diagnosticînd şi tratînd pe baza unor misterioase cunoştinţe. Scorpionul s-a născut cunoscînd tainele vieţii şi morţii şi cu capacitatea de a ale cuceri pe amîndouă dacă doreşte. Dar, după cum spun vechii astrologi, pentru asta „trebuie să ştie că ştie”. Misterle străvechi fascinează mintea lui sclipitoare.
Unul dintre cele mai ciudate lucruri din astrologie este faptul că, în anul dinaintea sau de după naşterea unui Scorpion, în familia respectivă moare cineva. Iar cînd moare un Scorpion, în familia lui va avea loc o naştere în anul dinainte sau în cel de după. Asta se întîmplă în cel puţin 95 la sută din cazuri. Simbolul lui Pluto e pasărea Phoenix, care se înalţă triumfătoare din propria cenuşă, iar Scorpionul simbolizează reînvierea.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont