Orice sfarsit inseamna un nou inceput. Daca tocmai te-ai despartit de persoana iubita, cu siguranta nu esti intr-o perioada prea optimista.Iata cateva idei ca sa poti trece mai usor peste aceasta perioada:

Sfaturi femei - cum treci peste o despartire?

Rezistă tentaţiei de a te umili

Nu este bine să-i arăţi că eşti disperata, să-l suni de nu ştiu câte ori pe zi sau să-i dai sute de SMS-uri. Mesajul pe care îl va recepta va fi că poate să facă ce vrea cu tine, că vei accepta orice numai să vă împăcaţi. Ar putea profita de situaţie sau asta l-ar putea pune pe fugă mai tare. Bărbaţilor le place să fie vânători şi o pradă prea uşoară nu le atrage atenţia. Dacă mai există o şansă să vă împăcaţi merită să încerci, dar cu tact. Dacă tu ai avut iniţiativa despărţirii, gândeşte-te la ce te-a făcut să iei această decizie şi dacă vrei într-adevăr să te împaci cu el sau doar nu suporţi ideea de a fi singură.

Petrece mai mult timp cu prietenii şi familia

Poate cât timp ai fost cu el ţi-ai cam neglijat prietenele. Este timpul să te întâlneşti cu o veche prietenă şi să mai staţi de vorbă sau să faci o vizită prelungită părinţilor. Nu staţi doar de vorbă despre problema ta, ci faceţi ceva amuzant împreună, ceva care să te distragă. Bineînţeles că este bine să povesteşti despre stările prin care treci, dar nu-ţi ocupa tot timpul gândindu-te şi vorbind despre asta, pentru că vei amâna procesul de vindecare.

Fă o schimbare în viaţa ta

Găseşte un mod nou şi plăcut de a-ţi petrece timpul liber. Înscrie-te la un curs, apucă-te de sport, adoptă un animăluţ sau lucrează o zi din weekend ca voluntar la o casă de copii sau la o fundaţie. Vei găsi noi preocupări care să te ţină ocupată şi să-ţi dea un sentiment de împlinire. Totodată, acum, că ai mai mult timp, poţi relua activităţi pe care le-ai întrerupt atunci când erai cu el.

Arată cât poţi tu de bine

Chiar dacă ai tendinţa să-ţi plângi de milă, să nu te mai îngrijeşti şi să mănânci cât mai multe dulciuri, rezistă tentaţiei. Fă ceva pentru a te simţi frumoasă: îţi poţi schimba tunsoarea sau poţi face un tratament cosmetic. Îmbracă-te frumos şi fă tot ce poţi ca să te simţi bine în pielea ta. Mai ales în aceste momente admiraţia celorlaţi îţi va face bine.
Învaţă din greşelile trecutului, dar nu te învinovăţi. Este nevoie de doi pentru a începe o relaţie, dar şi pentru a o încheia. Vina o purtaţi amândoi. Ceea ce rămâne de făcut acum este să analizezi ce nu a mers bine pentru a nu repeta greşelile în viitor. Experienţa prin care ai trecut va face ca următoarea relaţie să fie mai puternică.

Mergi la întâlniri…

Poate acum simţi că nu vrei să mai ieşi cu cineva. Da, este nevoie de o pauză, dar nu evita cu totul întâlnirile. Vor face să-ţi crească încrederea în tine însăţi. Însă nu te aştepta să întâlneşti prinţul din poveste. Se poate întâmpla şi asta, dar dacă te aştepţi la prea mult, ai putea fi dezamăgită şi sigur vei fi foarte încordată. Gândeşte-te doar că ieşi să petreci o seară agreabilă cu un amic.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont