Toţi ne-am confruntat, măcar o dată în viaţă, fie cu gândaci apăruţi de nu-stiu-unde, fie cu molii, furnici sau cine stie mai ce. Asta ca să ne limităm la cazurile cel mai des întâlnite si care ne dau mari bătăi de cap. Cum putem scapa insa de aceste „fiinte neplacute”?

Sfaturi utile - Cum scapam de insectele din casa?

Oţet pentru furnici

Cel mai simplu mod de a îndepărta furnicile este să nu le hrăneşti. Păstrează casa, în special bucătăria, curată şi fără firmituri.

Ţine toate alimentele, inclusiv cele pentru animale, în borcane din sticlă cu capac sau recipiente care se închid ermetic. Nu uita să păstrezi gunoiul bine sigilat.

Spală podeaua şi dulapurile cu o soluţie din părţi egale de apă şi oţet care va alunga furnicile.

Furnicile sunt mari consumatoare de dulciuri. Întinde-le o capcană: lasă un borcan cu puţină miere în el şi pune-l în cămară sau în bucătărie sau împrăştie câteva ingrediente naturale în casă care vor ţine furnicile la distanţă: zaţ de cafea, boia de ardei iute, coajă rasă de la citrice, soluţie de apa şi oţet, scorţişoară măcinată.

Urmăreşte pe unde intră furnicile în casă şi unde este cuibul lor. Astupă toate crăpăturile din perete.

 

Acid boric contra gândacilor de bucătărie

Principala cauză a invaziei gândacilor şi a diferitelor insecte în bucătărie este prezenţa alimentelor.

Aşa că:

Ţine toate alimentele „sub capac”.

Nu lăsă vase nespălate în chiuvetă pentru că resturile de mâncare atrag gândacii.

După ce ai gătit, şterge cu o lavetă masa şi blaturile.

Fă o soluţie din 100 ml apă şi o lingură de acid boric. Umezeşte bucăţele de pâine pe care le pui în diferite locuri din casă circulate de gândaci. Aceştia dispar foarte repede, iar soluţia nu are miros neplăcut.

Fă o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat (este biodegradabil şi nu e toxic) cu 4 linguri de ulei de măsline. Se umple o sticlă cu vaporizator cu o jumătate de litru de apă şi se adaugă soluţia cu bicarbonat. Se pulverizează de mai multe ori pe zi, până la dispariţia insectelor.

 

Bureţi abrazivi pentru ploşniţe

Curaţă temeinic încăperile infestate, dar şi cele din apropiere. Freacă suprafeţele cu un burete abraziv că să distrugi ouăle de ploşniţă.

Aspiră toate suprafeţele din camerele infestate. Nu uita colţurile şi pervazul geamurilor. Insistă foarte mult pe suprafeţele din lemn.

Sigilează toate zonele prin care ploşniţele ar putea intră în casă: în jurul ţevilor, cablurilor electrice sau altor componente care intră şi ies din perete.

Tags:
1 Comentariu
  1. Loreta Tivlea 8 ani în urmă

    Interesant articolul! Bine de stiut aceste retete de combatere a insectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont