sfaturi bucatarie
• Consomeurile se servesc in cesti, cu linguri de supa mici. A doua jumatate se poate bea direct din ceasca.
• Nu se sufla in lichidele fierbinti pentru a le raci. Se asteapta pana se racesc singure.
• Farfuria nu se apleaca pentru a consuma si ultimele linguri.
• Nu se pune niciodata paine in consomeuri sau supe.
• Pestele se mananca de obicei, cu furculita si cu cutitul, chiar daca gazda a pus pe masa boluri cu apa. Oasele se apuca cu mana numai intr-o societate mai intima.
• Macaroanele se mananca cu furculita si cu lingura sau, dupa obiceiul italian, numai cu furculita. Cand se folosesc ambele tacamuri, macaroanele se iau in lingura cu mana stanga, ajutandu-ne de furculita din mana dreapta. Cand se foloseste numai furculita, ea se tine vertical si se invarteste putin, pana cand macaroanele se infasoara in jurul ei.
• Lamaia se stoarce cu mana stanga, acoperindu-se cu cea dreapta, ca sa nu stropeasca imprejur. De asemenea, ea mai poate fi stoarsa cu ajutorul unei furculite care, introdusa in carnea lamaii cu mana dreapta, se rasuceste incet atat cat este nevoie.
• Prajiturile si patiseriile uscate se mananca cu mana, iar cele cu crema, cu furculita sau lingurita.
• La friptura de miel se poate incerca un sos facut dintr-un pumn de foi de menta tocate marunt peste care se stoarce zeama de lamaie. Se sareaza dupa gust si se adauga o lingurita de zahar pudra.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont