• Consomeurile se servesc in cesti, cu linguri de supa mici. A doua jumatate se poate bea direct din ceasca.
• Nu se sufla in lichidele fierbinti pentru a le raci. Se asteapta pana se racesc singure.
• Farfuria nu se apleaca pentru a consuma si ultimele linguri.
• Nu se pune niciodata paine in consomeuri sau supe.
• Pestele se mananca de obicei, cu furculita si cu cutitul, chiar daca gazda a pus pe masa boluri cu apa. Oasele se apuca cu mana numai intr-o societate mai intima.
• Macaroanele se mananca cu furculita si cu lingura sau, dupa obiceiul italian, numai cu furculita. Cand se folosesc ambele tacamuri, macaroanele se iau in lingura cu mana stanga, ajutandu-ne de furculita din mana dreapta. Cand se foloseste numai furculita, ea se tine vertical si se invarteste putin, pana cand macaroanele se infasoara in jurul ei.
• Lamaia se stoarce cu mana stanga, acoperindu-se cu cea dreapta, ca sa nu stropeasca imprejur. De asemenea, ea mai poate fi stoarsa cu ajutorul unei furculite care, introdusa in carnea lamaii cu mana dreapta, se rasuceste incet atat cat este nevoie.
• Prajiturile si patiseriile uscate se mananca cu mana, iar cele cu crema, cu furculita sau lingurita.
• La friptura de miel se poate incerca un sos facut dintr-un pumn de foi de menta tocate marunt peste care se stoarce zeama de lamaie. Se sareaza dupa gust si se adauga o lingurita de zahar pudra.