• Consomeurile se servesc in cesti, cu linguri de supa mici. A doua jumatate se poate bea direct din ceasca.
• Nu se sufla in lichidele fierbinti pentru a le raci. Se asteapta pana se racesc singure.
• Farfuria nu se apleaca pentru a consuma si ultimele linguri.
• Nu se pune niciodata paine in consomeuri sau supe.
• Pestele se mananca de obicei, cu furculita si cu cutitul, chiar daca gazda a pus pe masa boluri cu apa. Oasele se apuca cu mana numai intr-o societate mai intima.
• Macaroanele se mananca cu furculita si cu lingura sau, dupa obiceiul italian, numai cu furculita. Cand se folosesc ambele tacamuri, macaroanele se iau in lingura cu mana stanga, ajutandu-ne de furculita din mana dreapta. Cand se foloseste numai furculita, ea se tine vertical si se invarteste putin, pana cand macaroanele se infasoara in jurul ei.
• Lamaia se stoarce cu mana stanga, acoperindu-se cu cea dreapta, ca sa nu stropeasca imprejur. De asemenea, ea mai poate fi stoarsa cu ajutorul unei furculite care, introdusa in carnea lamaii cu mana dreapta, se rasuceste incet atat cat este nevoie.
• Prajiturile si patiseriile uscate se mananca cu mana, iar cele cu crema, cu furculita sau lingurita.
• La friptura de miel se poate incerca un sos facut dintr-un pumn de foi de menta tocate marunt peste care se stoarce zeama de lamaie. Se sareaza dupa gust si se adauga o lingurita de zahar pudra.
Sfaturi pentru bucatarie
Reteta de varza bulgareasca
ReteteVarza bulgareasca Ai nevoie de: 1 kg. varza murata marunta, 1 cana bulion (250 ml), 1 cana cu orez,...
Retete
Ce iti trebuie? 1 conserva ton de 180 gr (de preferat in ulei de masline) 1 conserva fasole boabe...
La ce e bun patrunjelul? proprietati si beneficii
Articole, Informatii, RetetePersonal imi place foarte mult gustul patrunjelului, prospetimea acestuia. Afla la ce este buna aceasta planta minune. Pe langa...
Retete: Cum faci cea mai buna Pizza „Capricciosa”
ReteteLa reteta noastra se recomanda un pahar de vin „Chianti classico” Ingrediente: *1 aluat dospit conform retetei *500 g...
Salata din carne de curcan
Articole, ReteteCarnea de curcan este poate cea mai sanatoasa, este folosita de persoanele care tin diete. Astazi va propunem o...
O reteta de Paine coapta la soare
RetetePainea coapta la soare sau pe calorifer se prepara din faina integrala cernuta prin sita rara, in felul urmator:...
Reteta romaneasca de Craciun: cum se fac sarmalele
ReteteSe fac sarmale în toate regiunile, iar renumele lor a depăşit demult graniţele ţării. Ingrediente: 2 verze murate mijlocii,...
Elixirul tineretii – Reteta caucaziana
ReteteIntr-o piulita de lemn (si cu mojar tot din lemn), folosita pentru prepararea mujdeiului, se zdrobesc 400 g catei...
Alege orasul tau de mai jos! Iti vom recomanda cele mai tari locuri:
Articole recente
-
Sfaturi utile pentru frumusetea ta: cum folosesti corect uscatorul de par? 17 aprilie 2021
-
Perle studentesti si nu numai… 17 aprilie 2021
-
Politia universitara: informatii utile 17 aprilie 2021
-
Cele mai ciudate si prostesti feluri de a muri (intamplari adunate de prin toata lumea) 17 aprilie 2021
-
Cum sa fi promovat la serviciu si cum sa-ti maresti salariul 17 aprilie 2021
Cauta articole, stiri, resurse:
Alege orasul tau de mai jos! Iti vom recomanda cele mai tari locuri:
Alege orasul tau de mai jos! Iti vom recomanda cele mai tari locuri:
Articole recente
-
Sfaturi utile pentru frumusetea ta: cum folosesti corect uscatorul de par? 17 aprilie 2021
-
Perle studentesti si nu numai… 17 aprilie 2021
-
Politia universitara: informatii utile 17 aprilie 2021
-
Cele mai ciudate si prostesti feluri de a muri (intamplari adunate de prin toata lumea) 17 aprilie 2021
-
Cum sa fi promovat la serviciu si cum sa-ti maresti salariul 17 aprilie 2021
-
Retete pentru studenti: Mancare de ciuperci 16 aprilie 2021