youtube1. Cum să cauţi în diferite limbi pe websitul www.youtube.com
YouTube poate să îşi afişeze pe ecran o tastatură, pentru a avea acces mai uşor şi la alte alfabete, precum cel arab, grecesc, rusesc sau tailandeze. Pentru a scrie în una din aceste idiomuri, trebuie mai întâi să schimbaţi setările referitoare la limbă. Faceţi scrol în partea de jos a ecranului şi daţi click pe meniul referitor la limbaj.

2. Cum să schimbi mărimea şi rezoluţia videoclipurilor pe situl youtube.com

În afară de opţiunea “ecran complet”, noul YouTube oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea filmele preferate la o mărime intermediară. Trebuie doar să apăsaţi pe butonul din mijloc din partea dreapta jos a ferestrei. De asemenea, se poate modifica rezoluţia selectând numărul de pixeli (360,480 etc), dând click pe un alt buton din dreapta jos a ferestrei.

3. Cum să salvezi videoclipuri, pentru a le vedea mai târziu

Opţiunea poate fi găsită pe pagina principală a YouTube sub Add To (Adăugaţi Canalele). Butonul se numeşte “Watch Later” (Vizionaţi mai târziu) şi apare şi în partea de jos a videoclipului ca semnul “+” . Pentru a vedea imaginile selectate, trebuie să selectaţi butonul “Video Manager” pe care îl găsiţi făcând click pe username.

4. Cum să îşi gestionezi istoricul

Dacă doriţi să revedeţi un film sau să ştergeţi ceva, YouTube oferă şi aceste opţiuni, pe care le puteţi selecta apăsând butonul “My Viewing History” (Istoric). Îl găsiţi accesând butonul “Video Manager”, la care ajungeţi cu un simplu click pe iconiţa cu username-ul.

5. Cele mai utile scurtături

Pentru a rula sau a opri un videoclip, în loc să apăsaţi butonul “play” sau “pause”, puteţi să vă folosiţi de tastatură, dând click pe videoclip şi apăsând butonul “space”. De asemenea, tastele “dreapta”, “stânga” pot fi folosite pentru a derula înainte şi înapoi videoclipul, în timp ce butoanele “sus-jos” vă permite să setaţi volumul. Butoanele “home” şi “end” sunt şi ele extrem de utile, întrucât ne duc la începutul sau la finalul videoclipului pe care îl vizionezi.

6. Ce face butonul “leanback”

Una dintre noutăţile introduse de YouTube este butonul „leanback”, creat special pentru a putea urmări mai uşor imaginile de pe YouTube pe un televizor conectat. Butonul este însă foarte util şi pentru utilizatorii de desktop sau laptop, care pot răsfoi lista de imagini sau canale mult mai simplu.

7. Cum să cauţi pe youtube.com – trucuri si sfaturi uilizatori

Pe lângă folosirea ghilimelelor pentru a căuta un anumit termen, sau utilizarea termenului “INTITLE” pentru a vă asigura de faptul că respectivul cuvânt se regăseşte în titlul videoclipului, există metode suplimentare pentru a accesa mai simplu informaţiile dorite. Dacă adăugaţi “HD” în căutarea făcută, veţi găsi doar videoclipurile high definition, în timp ce conţinutul tridimensional poate fi accesat tastând “3D” bara de căutare. Totodată, pentru a găsi contenturile recente, tastaţi “today”, “this week” sau “this month”, iar “long” şi “short” vă găseşte videoclipurile mai lungi de 20 de minute sau mai scurte de 4 de minute.

8. Cum să vă customizaţi capturile

Pentru cei care obişnuiesc să facă capturi după diverse videoclipuri, noul YouTube permite rearanjarea acelor imagini. Se pot modifica fontul, prim-planul, culorile din fundal, se pot mări sau micşora. Pentru a realiza toate aceste lucruri, trebuie să apăsaţi pe iconiţa “CC” după care selectaţi „Settings”.

9. Cum să te joci pe YouTube

„YouTube Slam” este un fel de joc care permite clasarea videoclipurilor în diverse categorii. Pentru a face acest lucru, trebuie să apăsaţi pe butonul scroll până la marginea de jos a ecranului şi să apăsaţi butonul “Try something new” (Încercaţi ceva nou!), după care selectaţi “YouTube Slam”. YouTube va genera mai multe tipuri de videoclipuri împărţite ăe categorii: „Comedy Slam (turneul videoclipurilor simpatice), „Bizarre Slam” (turneul videoclipurilor ciudate).

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont