Enciclopedia online Wikipedia nu va funcţiona miercuri, a declarat fondatorul site-ului, Jimmy Wales. Aceasta este o reacţie împotriva a două proiecte de lege anti-piraterie, care vor fi discutate miercuri în Congresul american.

Site-ul Wikipedia va fi inactiv miercuri in semn de protest

„Când te gândeşti câţi oameni folosesc Wikipedia la nivel mondial, realizezi că există potenţial pentru a atrage atenţia”

a spus fondatorul site-ului. Acesta spune că, dacă legile vor fi aprobate de Congres, ar putea cenzura anumite informaţii şi link-uri, nepermiţând unor site-uri ca Wikipedia să le publice.

„Aviz studenţilor ! Faceţi-vă temele din timp. Wikipedia protestează împotriva legii proaste miercuri!”

a scris Jimmy Wales pe contul său de Twitter.

Cand va deveni site-ul Wikipedia inactiv?

Site-ul Wikipedia va deveni inactiv începând de marţi, la miezul nopţii. Cei care vor încerca să-l acceseze vor fi redirecţionaţi către o pagină cu informaţii despre legi şi detalii despre cum îşi pot contacta reprezentanţii din Congres. Wales spune că aproape 460 de milioane de oameni vizitează în fiecare lună site-ul. El estimează că aproape 100 de milioane de oameni vor fi afectaţi de acţiunea plănuită pentru miercuri.

În luna octombrie, versiunea italiană a site-ului Wikipedia a organizat un protest online ca o reacţie la o lege similară propusă de parlamentul italian.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont